Rabarberkage med mascarponecreme - Svampet rabarberkage

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL SOMMERENS FESTER HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Rabarberkage med mascarponecreme

Rabarberkage med mascarponecreme – Opskrift på den lækreste svampede rabarberkage med makroner og citron serveret med pisket mascarponecreme. Denne kage med rabarber er så skøn og så dejlig i både smag og konsistens. Kagen er en dejlig nem kage, som består af en lækker dej med græsk yoghurt, knuste makroner, citronskal og tern af rabarber. Kagen bages i en brødform, som smøres med smør og drysses med sukker. Kagen bliver så svampet og får en lækker sprød kant pga. sukkerlaget og makronerne. Kagen serveres med en blød og luftig mascarponecreme med hvid chokolade, som piskes op.

Mascarponecremen med hvid chokolade skal stå på køl, i min. 6 timer, men gerne til dagen efter, inden den piskes op. Jeg har sprøjtet cremen ud på kagen med en sprøjtepose med en stor rund tyl i, hvor jeg har lavet en lille fordybning med en varm ske på cremen, og revet citronskal over. Man kan også bare servere cremen ved siden af kagen i en skål.

Opskriften på denne rabarberkage er inspireret af min opskrift på citronkage med birkes og yoghurtcreme. Prøv også min opskrift på pocherede rabarber med hvid chokoladecreme. Rigtig god fornøjelse!

Rabarberkage med mascarponecreme

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning + 6 t.
I alt + 7 t.

Ingredienser

Mascarponecreme
Rabarberkage

Fremgangsmåde

Mascarponecreme

Læg husblas i blød i koldt vand.

Kom piskefløde og vaniljesukker i en gryde og kog det op til lige under kogepunkter. Tag gryden af varmen. Klem husblas fri for vand og opløs husblassen i den varme fløde.

Kom hvid chokolade og mascarpone i et højt blender glas. Hæld den varme flødeblanding udover og blend med en stavblender til en ensartet og klumpfri masse. Hæld massen i en skål og dæk med husholdningsfilm. Stil massen på køl i min. 6 timer, men gerne til dagen efter.

Rabarberkage

Tænd ovnen på 165 C varmluft.

Bland rabarber i tern med hvedemel i en skål.

Pisk æg og sukker luftigt med et piskeris. Tilsæt smeltet smør, mælk, græsk yoghurt, knuste makroner og citronskal. Vend det rundt. Bland hvedemel, vaniljesukker, bagepulver, natron og salt. Vend det i dejen.

Smør en brødform med smør og drys den med sukker. Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 45 min. Lad kagen afkøle i formen. Tag kagen ud af formen.

Pisk den kolde chokoladecreme til den er fast og luftig. Server mascarponecremen med rabarberkagen. Riv evt. ekstra citronskal udover. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar