Annonce for DanSukker
I sidste uge fik i opskriften på min juleversion af skumfiduser, som jeg har udviklet i samarbejde med DanSukker. I denne uge vil jeg forkæle jer med en opskrift på noget jeg godt kunne forestille mig, bliver en ny all time favorite herhjemme. For jul er for mig ikke bare traditioner og opskrifter som altid, men det er anledningen til at finde nye veje ind i smagen og oplevelsen af jul.
I min familie elsker vi at julebage. At fylde køkkenet med duften af jul og ganerne med smagen af de dybe krydderier, der hører sæsonen til. Der findes næsten ikke noget bedre, hvis du spørger mig. Julebag er den bedste måde at komme i rette stemning og til at skabe den hygge og omdrejningspunkt for det samvær, som hører julen til.
Det er netop også, hvad jeg har gjort med denne opskrift på Pecan pie. Oprindeligt er det en amerikansk tærte, som ofte spises til Thanksgiving og i de kolde julemåneder. Jeg har her lavet min egen version, hvor jeg har tilført den et pift af kanel og dermed indbegrebet af jul for mig. Den dufter himmelsk!
Tærten består af en sprød mørdejsbund, som bliver bagt med det lækreste, søde og karamelliserede peckannødde-fyld. Der er mange måder at lave sådan en tærte på, der kan f.eks. tilsættes chokolade eller Bourbon i fyldet. Tærten kan serveres enten lun eller kold, men jeg synes, at den er allerbedst lun med en kugle vaniljeis til.
I opskriften har jeg brugt en masse af DanSukker økologiske produkter til tærten. Der er lys sirup og brun farin i fyldet, for at fremhæve den karamelliserede smag og konsistens. I mørdejen har jeg brugt flormelis i stedet for almindeligt sukker, da flormelis giver en mere fin struktur og gør mørdejen mere sprød, når den bliver bagt.
Jeg kan varmt anbefale jer denne tærte som dessert til enhver julefrokost eller bare til hyggen i december. Rigtig god fornøjelse!
Pecan pie
Ingredienser
MørdejFremgangsmåde
Mørdej
Bland mel, flormelis og salt sammen i en skål. Tilsæt smørret og smuldr det, til det ligner savsmuld. Saml herefter hurtigt dejen med ægget og til den samler sig og bliver blank og ensartet. Læg dejen i en pose og læg den på køl i ca. 30 minutter.
Pekannødde-fyld
Smelt smørret på en pande. Tilsæt sukker, brun farin, sirup, kanel og salt. Lad det koge op under omrøring. Tag panden af varmen og pisk et æg i massen ad gangen. Tilsæt halvdelen af pekannødderne.
Sådan samler du tærten
Tænd ovnen på 175 C.
Rul mørdejen ud imellem to stykker bagepapir og kom mørdejen i en tærte form på 24 cm i diameter eller i en støbejernsgryde, som jeg har brugt. Pres mørdejen godt rundt i kanten. Hæld herefter pekannødde-fyldet på mørdejen og drys de resterende nødder udover. Bag tærten i ca. 35 minutter. Efter de 35 minutter lægges et stykke stanniol over tærten og tærten bages videre i ca. 15 minutter, indtil fyldet har sat sig og ikke “blævrer”. Server tærten lun med vaniljeis til. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar