Pandekager med citron og birkes – Opskrift på lækre pandekager med citron, birkes og citronskum. Pandekager er altid lækkert, og her har jeg lavet pandekager i en luksus version med citronskal og citronsaft samt birkes i dejen, inspireret af denne kage. Derudover har jeg lavet en lækker citronskum med flødeskum, græsk yoghurt, vanilje og citron, som jeg har smurt på pandekagerne og rullet sammen. En virkelig nem og hurtig dessert, som kan serveres som et sødt indslag til morgenmaden/brunch, eftermiddagskaffen eller aftenkaffen.
Citronskummet kan sagtens undlades og pandekagerne kan i stedet serveres med det fyld du bedst kan lide f.eks. sukker, syltetøj, chokolade, nøddesmør, smør osv. Rigtig god fornøjelse!
Pandekager med citron og birkes
Ingredienser
PandekagerFremgangsmåde
Pandekager
Kom mælken i en skål og tilsæt mel, sukker, vaniljesukker og salt. Pisk godt til dejen er uden klumper. Tilsæt æggene og pisk igen. Rør natron ud i lidt mælk og kom det i dejen. Tilsæt til sidst citronskal, citronsaft og birkes.
Kom en lille smule smør på pandekagepanden, og bag tynde pandekager af dejen.
Citronskum
Pisk fløden til en let skum og vend græsk yoghurt i sammen med citronskal, citronsaft, vaniljesukker og flormelis.
Ved servering
Fordel citronskummet på pandekagerne og smør det ud og rul pandekagerne sammen til ruller. Drys evt. med flormelis og citronsaft udover og server straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Har du erfaring med i hvor lang tid i forvejen, men kan lave skummen? 🙂
Skummen kan godt laves et par timer inden 🙂