Pæretærte med brombær
Opskrifter Livsstil Shop

Pæretærte med brombær

Pæretærte med brombær – Opskrift på dejlig sprød pæretærte med fyld af søde modne brombær, makroner og revet marcipan. En rigtig sensommer- eller efterårstærte med nogle af de skønne danske frugter og bær fra haven, som der er så rigeligt af lige nu. Tærtens fyld af knuste makroner og marcipan passer virkelig godt sammen med den fine pæresmag, som her får et syrligt modspil fra brombærrene.

Brombær kan man meget tit være heldig at finde langs stier og hegn, og det er skønt at plukke brombær og gå hjem og bage en tærte til eftermiddagshyggen.  Se nogle af mine andre opskrifter med brombær her. Rigtig god fornøjelse!

 

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Tærter til 10-12 personer
Forberedelse 1 t. 30 min. / Tilberedning 35 min. / I alt + 2 t.
Ingredienser

Mørdej

300 g hvedemel

150 g smør, koldt

100 g sukker

1 æg

Fyld

100 g makroner

100 g marcipan, groftrevet

Ca. 4 pærer, skrællede og skåret i skiver

2 spsk. sukker

1 tsk. kartoffelmel

Ca. 300 g brombær

Tilbehør

Flødeskum eller vaniljeis

Fremgangsmåde

Mørdej

Kom melet i en skål. Smuldr det kolde smør i melet, tilsæt sukker og æg, og saml hurtigt dejen. Stil dejen på køl i ca. 30 min.

Fyld

Forbered fyldet: Skræl pærerne og skær dem i skiver. Knus makronerne groft og riv marcipanen. Bland 2 sukker og 1 stor tsk. kartoffelmel.

Pæretærte med brombær

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Del mørdejen i 2 portioner, ca. 2/3 til tærtebund og 1/3 til låg.

Rul hurtigt dejen ud på et meldrysset bord, så den ikke blive lun og svær at arbejde med. Læg dejen i en tærteform, ca. 26-27 cm i diameter. Fortvivl ej, hvis dejen går lidt i stykker, når du skal lægge den i tærtefadet, bare lap den.

Fordel makroner og revet marcipan over bunden. Læg nu pæreskiverne i et pænt lag, bland brombærrene med sukker-kartoffelmelsblandingen og drys dem ud over pærerne.

Rul dejen ud til låget og læg det ovenpå. Skær dejen til i kanten og tryk kanten til. Brug evt. overskydende dej til at lave lidt pynt. Skær eller prik et par huller i låget, sådan at damp kan komme ud under bagning.

Bag tærten midt i ovnen i ca. 35 min.

Lad pæretærten køle lidt af, inden den serveres med flødeskum eller vaniljeis. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.