Pæretærte med brombær

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL PÅSKEFROKOSTEN HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Pæretærte med brombær

Pæretærte med brombær – Opskrift på dejlig sprød pæretærte med fyld af søde modne brombær, makroner og revet marcipan. En rigtig sensommer- eller efterårstærte med nogle af de skønne danske frugter og bær fra haven, som der er så rigeligt af lige nu. Tærtens fyld af knuste makroner og marcipan passer virkelig godt sammen med den fine pæresmag, som her får et syrligt modspil fra brombærrene.

Brombær kan man meget tit være heldig at finde langs stier og hegn, og det er skønt at plukke brombær og gå hjem og bage en tærte til eftermiddagshyggen.  Se nogle af mine andre opskrifter med brombær her. Rigtig god fornøjelse!

Pæretærte med brombær

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 1 t. 30 min.
Tilberedning 35 min.
I alt + 2 t.

Ingredienser

Mørdej
Fyld
Tilbehør

Fremgangsmåde

Mørdej

Kom melet i en skål. Smuldr det kolde smør i melet, tilsæt sukker og æg, og saml hurtigt dejen. Stil dejen på køl i ca. 30 min.

Fyld

Forbered fyldet: Skræl pærerne og skær dem i skiver. Knus makronerne groft og riv marcipanen. Bland 2 sukker og 1 stor tsk. kartoffelmel.

Pæretærte med brombær

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Del mørdejen i 2 portioner, ca. 2/3 til tærtebund og 1/3 til låg.

Rul hurtigt dejen ud på et meldrysset bord, så den ikke blive lun og svær at arbejde med. Læg dejen i en tærteform, ca. 26-27 cm i diameter. Fortvivl ej, hvis dejen går lidt i stykker, når du skal lægge den i tærtefadet, bare lap den.

Fordel makroner og revet marcipan over bunden. Læg nu pæreskiverne i et pænt lag, bland brombærrene med sukker-kartoffelmelsblandingen og drys dem ud over pærerne.

Rul dejen ud til låget og læg det ovenpå. Skær dejen til i kanten og tryk kanten til. Brug evt. overskydende dej til at lave lidt pynt. Skær eller prik et par huller i låget, sådan at damp kan komme ud under bagning.

Bag tærten midt i ovnen i ca. 35 min.

Lad pæretærten køle lidt af, inden den serveres med flødeskum eller vaniljeis. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar