Ølkage med varme krydderier var lige præcis, hvad jeg forkælede min familie med i dag til eftermiddagshyggen. Sådan en grå regnvejrsdag kalder helt klart på hjemmebag og indehygge. En ølkage minder meget om den klassiske jule krydderkage. Måske hører ølkagen også mere under julebagning, med de varme julekrydderier som kanel, nelliker, ingefær og kardemomme, men ikke desto mindre smager den skønt på sådan en kold januar søndag. Ølkagen bages i en brødform og serveres efterfølgende skåret ud i tykke skiver smurt med smør. Kagen kan sagtens holde sig saftig i et par dage på køl, så længe den er pakket godt ind. Prøv også mit lækre bananbrød med kokos og chokolade eller mit bløde hjemmebagte franskbrød. Rigtig god fornøjelse!
Ølkage
Ingredienser
ØlkageFremgangsmåde
Ølkage
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Kom alle ingredienserne i en røreskål og rør det godt sammen. Tilsæt herefter øl imens der piskes. Pisk indtil dejen er ensartet, blød, blank og lind. For en brødform med bagepapir eller smør den godt med smør og kom dejen op i formen. Bag ølkagen i c. 50-60 minutter. Lad kagen køle lidt af på en rist og server den lun skåret i tykke skiver med smør på. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar