Norske skoleboller med chokolade og Dumle - Norske skoleboller med chokolade
Opskrifter Livsstil Shop

Norske skoleboller med chokolade og Dumle

Indlæg lavet i samarbejde med Fazer

Norske skoleboller med chokolade og Dumle – Opskrift på de lækreste luftige boller fyldt med Dumle remonce, kagecreme med mælkechokolade, mælkechokolade-glasur og kokosmel. Disse boller stammer oprindeligt fra Norge, hvor de kaldes ”Skoleboller”. Det er en luftig bolle, som formes og fyldes med kagecreme inden bollen bages. Herefter kommes der glasur rundt om kagecremen, og så rulles bollen i kokosmel. Bollerne ligner en lille sol med den gule kagecreme i midten.

Jeg har selvfølgelig lavet de lækre norske fastelavnsboller i en chokolade-udgave med remonce med hakket Dumle, kagecreme med mælkechokolade fra Karl Fazer og mælkechokolade-glasur med Karl Fazer mælkechokolade med Dumle. Det smager så dejligt og den bløde, luftige dej passer perfekt til alt det lækre chokolade-snask.

Det vigtigt, at dejen ikke er for tør, for så sprækker den nemt under bagning. Derfor kan det være en god ide at holde lidt mel tilbage, hvis du synes dejen er for tør. Når fyldet er kommet på dejen og dejen skal samles om fyldet, så er det vigtigt, at dejen klemmes godt sammen, så den lukker tæt om fyldet.

Du kan også bage fastelavnsbollerne med damp i de første par minutter under bagningen. Sæt en bradepande i bunden af ovnen, når du varmer ovnen op. Hæld kogende vand i bradepanden, lige inden du sætter bollerne ind i ovnen, det gør, at der bliver skabt damp inde i ovnen, som gør at bollerne hæver færdigt og ikke sprækker.

Det er oplagt at bruge bollerne til andre festlige lejligheder, og de kan nemt forvandles til en sød og festlig kagekone eller kagemand, en krans, en slange, en sol eller lige, hvad man har fantasi til. Man placerer bare bollerne tæt sammen på bagepladen i den facon, man gerne vil have. Pynten kan også være krymmel, vingummier, hakkede nødder, frysetørrede bær eller andet lækkert topping.

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen.

Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

 

Fastelavnsboller til 6-8 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning 1 t. 30 min. / I alt 2 t.
Ingredienser

Chokoladekagecreme

2 æg

50 g sukker

1 vaniljestang

30 g mel

2,5 dl mælk

1 plade Karl Fazer mælkechokolade af 145 g, hakket

Bolledej (ca. 16 stk.)

50 g gær

2 dl sødmælk, lunken

50 g sukker

1 tsk. salt

2 æg

Ca. 500 g hvedemel

200 g smør, blødt

1 sammenpisket æg til pensling

Dumle remonce

120 g Dumle, hakket

100 g smør, blødt

75 g sukker

50 g marcipan, groftrevet

1 tsk. kartoffelmel

Mælkechokoladeglasur

100 g Karl Fazer mælkechokolade, hakket

25 g smør

50 g flormelis

2-3 spsk. mælk

Desuden

4 spsk. kokosmel til pynt

Fremgangsmåde

Chokoladekagecreme

Lav evt. kagecremen en dag i forvejen. Pisk æg og sukker helt gult og skummende. Tilsæt melet og pisk igen. Kog mælken op med vaniljestangen; rør i mælken hele tiden, så den ikke brænder på. Tilsæt mælken til æggeblandingen, imens du pisker, og hæld æggeblandingen tilbage i gryden. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og kom dem i cremen. Varm cremen op under piskning, til den netop koger. Tag gryden af varmen og tilsæt den hakkede chokolade. Rør i cremen til chokoladen er smeltet. Hæld cremen i en skål, kom film på og stil den på køl i et par timer, til cremen er helt fast.

Bolledej

Opløs gæren i lidt af den lunkne mælk i en røreskål. Tilsæt resten af mælken, sukker, salt og æg og bland. Tilsæt ca. halvdelen af melet og rør godt. Kom det bløde smør i dejen og rør godt. Kom derefter mere mel i og ælt dejen til den er blank og smidig og slipper skålen. Dejen skal være blød og klistret. Lad dejen hæve i skålen dækket af et let fugtigt viskestykke til dobbelt størrelse, ca. 1 time.

Dumle remonce

Mos ingredienserne sammen med en gaffel og stil det til side til det skal bruges.

Mælkechokoladeglasur

Laves lige inden brug. Smelt chokolade og smør i en gryde ved svag varme. Tag gryden af varmen og rør flormelis i. Tilsæt mælk til konsistensen er som en tyk-flydende glasur.

Sådan laves skolebollerne 

Hæld den færdighævede dej ud på et meldrysset bord. Rul dejen ud i ca. 40×40 cm, og del den i 16 lige store firkanter. Kom en teskefuld remonce på hver firkant, og fold dem sammen til boller. Luk samlingerne godt, så fyldet ikke flyder ud under bagning. Stil bollerne med samlingen ned ad på 1-2 bageplader beklædt med bagepapir. Tryk bollerne let flade og lad bollerne efterhæve i 30 min.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Lav fordybninger med tommelfingrene i hver bolle, og fyld 1-2 tsk. kagecreme i fordybningerne. Pensl bollerne med sammenpisket æg rundt om kagecremen og bag bollerne i ca. 15 min. Lad bollerne afkøle på en rist.

Smør glasur rundt om kagecremen på de afkølede boller og dyp dem i kokosmel. Server de friskbagte skoleboller. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.