Norske skoleboller med chokolade og Dumle - Norske skoleboller med chokolade
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Norske skoleboller med chokolade og Dumle

Indlæg lavet i samarbejde med Fazer

Norske skoleboller med chokolade og Dumle – Opskrift på de lækreste luftige boller fyldt med Dumle remonce, kagecreme med mælkechokolade, mælkechokolade-glasur og kokosmel. Disse boller stammer oprindeligt fra Norge, hvor de kaldes ”Skoleboller”. Det er en luftig bolle, som formes og fyldes med kagecreme inden bollen bages. Herefter kommes der glasur rundt om kagecremen, og så rulles bollen i kokosmel. Bollerne ligner en lille sol med den gule kagecreme i midten.

Jeg har selvfølgelig lavet de lækre norske fastelavnsboller i en chokolade-udgave med remonce med hakket Dumle, kagecreme med mælkechokolade fra Karl Fazer og mælkechokolade-glasur med Karl Fazer mælkechokolade med Dumle. Det smager så dejligt og den bløde, luftige dej passer perfekt til alt det lækre chokolade-snask.

Det vigtigt, at dejen ikke er for tør, for så sprækker den nemt under bagning. Derfor kan det være en god ide at holde lidt mel tilbage, hvis du synes dejen er for tør. Når fyldet er kommet på dejen og dejen skal samles om fyldet, så er det vigtigt, at dejen klemmes godt sammen, så den lukker tæt om fyldet.

Du kan også bage fastelavnsbollerne med damp i de første par minutter under bagningen. Sæt en bradepande i bunden af ovnen, når du varmer ovnen op. Hæld kogende vand i bradepanden, lige inden du sætter bollerne ind i ovnen, det gør, at der bliver skabt damp inde i ovnen, som gør at bollerne hæver færdigt og ikke sprækker.

Det er oplagt at bruge bollerne til andre festlige lejligheder, og de kan nemt forvandles til en sød og festlig kagekone eller kagemand, en krans, en slange, en sol eller lige, hvad man har fantasi til. Man placerer bare bollerne tæt sammen på bagepladen i den facon, man gerne vil have. Pynten kan også være krymmel, vingummier, hakkede nødder, frysetørrede bær eller andet lækkert topping. Rigtig god fornøjelse!

Norske skoleboller med chokolade og Dumle

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 1 t. 30 min.
I alt 2 t.

Ingredienser

Chokoladekagecreme
Bolledej (ca. 16 stk.)
Dumle remonce
Mælkechokoladeglasur
Desuden

Fremgangsmåde

Chokoladekagecreme

Lav evt. kagecremen en dag i forvejen. Pisk æg og sukker helt gult og skummende. Tilsæt melet og pisk igen. Kog mælken op med vaniljestangen; rør i mælken hele tiden, så den ikke brænder på. Tilsæt mælken til æggeblandingen, imens du pisker, og hæld æggeblandingen tilbage i gryden. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og kom dem i cremen. Varm cremen op under piskning, til den netop koger. Tag gryden af varmen og tilsæt den hakkede chokolade. Rør i cremen til chokoladen er smeltet. Hæld cremen i en skål, kom film på og stil den på køl i et par timer, til cremen er helt fast.

Bolledej

Opløs gæren i lidt af den lunkne mælk i en røreskål. Tilsæt resten af mælken, sukker, salt og æg og bland. Tilsæt ca. halvdelen af melet og rør godt. Kom det bløde smør i dejen og rør godt. Kom derefter mere mel i og ælt dejen til den er blank og smidig og slipper skålen. Dejen skal være blød og klistret. Lad dejen hæve i skålen dækket af et let fugtigt viskestykke til dobbelt størrelse, ca. 1 time.

Dumle remonce

Mos ingredienserne sammen med en gaffel og stil det til side til det skal bruges.

Mælkechokoladeglasur

Laves lige inden brug. Smelt chokolade og smør i en gryde ved svag varme. Tag gryden af varmen og rør flormelis i. Tilsæt mælk til konsistensen er som en tyk-flydende glasur.

Sådan laves skolebollerne 

Hæld den færdighævede dej ud på et meldrysset bord. Rul dejen ud i ca. 40×40 cm, og del den i 16 lige store firkanter. Kom en teskefuld remonce på hver firkant, og fold dem sammen til boller. Luk samlingerne godt, så fyldet ikke flyder ud under bagning. Stil bollerne med samlingen ned ad på 1-2 bageplader beklædt med bagepapir. Tryk bollerne let flade og lad bollerne efterhæve i 30 min.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Lav fordybninger med tommelfingrene i hver bolle, og fyld 1-2 tsk. kagecreme i fordybningerne. Pensl bollerne med sammenpisket æg rundt om kagecremen og bag bollerne i ca. 15 min. Lad bollerne afkøle på en rist.

Smør glasur rundt om kagecremen på de afkølede boller og dyp dem i kokosmel. Server de friskbagte skoleboller. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar