Nøddetærte med lækker sprød mørdejsbund og fyld af valnødder og mandler. Denne nøddetærte, som minder meget om en Toscatærte, er så lækker og virkelig nem at lave. Det er en skøn kombination med den sprøde bund, det lækre karamel-nøddefyld og mørk chokolade. Jeg har lavet tærten med valnødder og mandler, men tærten kan også laves med hasselnødder. Tærten kan nemt laves en dag i forvejen, og den kan også sagtens fryses ned og blot lunes i ovnen (dog uden chokoladen). Rigtig god fornøjelse!
Nøddetærte
Ingredienser
MørdejFremgangsmåde
Mørdej
Rør smør, æg, halvdelen af hvedemelet, flormelis, mandelmel, vanilje og salt sammen. Hæld det resterende mel i og saml hurtigt dejen. Kom noget husholdningsfilm rundt om dejen og læg den på køl i 1 time. Rul derefter dejen ud og kom den i en smurt tærteform på ca. 26 cm i diameter. For at tærten får en fin kant, kan du tage en kagerulle og rulle over kanten på tærteformen. Tryk dejen godt ind mod kanterne. Prik huller i dejen med en gaffel og beklæd tærten med bagepapir. Hæld en pose tørrede kikærter på bagepapiret og bag tærten i ca. 15 minutter i midten af ovnen ved 175 C varmluft til den bliver let gylden i kanterne.
Tærtefyld
Kom alle ingredienserne i en gryde og lad det smelte ved middelhøj varme ved omrøring. Fordel de hakkede nødder på den forbagte tærtebund og hæld tærtefyldet udover.
Tænd ovnen på 225 C varmluft.
Bag tærten i ovnen i ca. 15 minutter til fyldet bobler og tager farve. Lad tærten afkøle.
Smelt chokoladen og smør den rundt i kanten af tærten og stil tærten på køl indtil servering. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar