Nøddebund med jordbærskum - Skøn nøddebund med jordbærskum
Opskrifter Livsstil Shop

Nøddebund med jordbærskum

Nøddebund med jordbærskum – Opskrift på den skønneste kage med nøddebund og jordbærskum. Denne kage smager af sommer og er fyldt med friske jordbær. Kagen består af en nem nøddebund med mandler og hasselnødder. Ovenpå nøddebunden er der en lækker jordbærskum pyntet med jordbær og chokolade.

Nøddebunden kan laves med kun mandler eller kun hasselnødder. Det smager også dejligt at lave halv/halv. Nøddebunden kan pyntes med forskellige bær og forskellige cremer. Den er også perfekt som bund i en islagkage, som denne her. Nøddebunden kan sagtens bages dagen inden servering og opbevares på køl. Vent dog med at pynte kagen til et par timer inden servering, eller bliver den hurtigt blød. Rigtig god fornøjelse!

Kage til 8-10 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning 40 min. / I alt 2 t.
Ingredienser

Nøddebund

4 æggehvider

250 g sukker

250 g nødder, f.eks. mandler og hasselnødder, hakkede

Jordbærskum

3 dl piskefløde

1 tsk. vaniljesukker

1 spsk. flormelis

250 g jordbær, skåret i tern

Derudover

100 g jordbær, skåret i halve

Mørk chokolade, hakket

Fremgangsmåde

Nøddebund

Tænd ovnen på 165 C varmluft.

Pisk æggehviderne skummende. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen og pisk til en sej og blank marengs. Hak nødder fint i en foodprocessor. Vend nødderne i marengsen. Beklæd en springform på 23 cm med bagepapir i bunden.  Kom lidt smør rundt i formen og kom marengsen i formen.

Bag nøddebunden i ca. 40 min. Den falder lidt sammen, når den kommer ud af ovnen. Stil nøddebunden på køl indtil den er helt kold.

Jordbærskum

Pisk fløde, vaniljesukker og flormelis til en let skum. Vend hakkede jordbær i.

Befri nøddebunden fra formen og placer den på et fad/tallerken. Fordel jordbærskum på kagen og pynt med jordbær og hakket mørk chokolade. Server straks eller opbevar kagen på køl indtil servering. Velbekomme!

 

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.