Nemt rugbrød uden surdej. Mums, intet er bedre end duften og smagen af hjemmebagt rugbrød. Dette rugbrød er lavet uden surdej, og er et lysere rugbrød. Der er solsikkekerner i dejen samt i bunden og ovenpå rugbrødet, men prøv også med andre kerner eller frø. Det er et virkelig nemt rugbrød at bage, og det tager ikke særlig lang tid at lave, selvom det skal bage i 1 time og 30 minutter i ovnen. Jeg skal helt sikkert prøve at eksperimentere mere med hjemmebagt rugbrød og lave rugbrød der er mørkere og med surdej i. Rugbrødet kan sagtens laves uden brug af røremaskine og det kan også nemt fryses ned, og så egner det sig godt til at blive ristet. Da jeg var yngre, så bagte min mor altid rugbrød til jul, når vi skulle smage den hjemmelavede rullepølse, og det bedste var at få lov til at spise den lune og sprøde endeskive med koldt smør på. Rigtig god fornøjelse!
Nemt rugbrød uden surdej
Ingredienser
Nemt rugbrød uden surdejFremgangsmåde
Nemt rugbrød uden surdej
Kom rugkerner og kogende vand op i en stor skål. Lad rugkernerne trække i vandet i 20 minutter. Smuldre gæret i vandet og rør det godt ud. Tilsæt kærnemælk og solsikkekerner. Rør groft rugmel i og tilsæt salt. Tilsæt sigtemel lidt ad gangen og rør det godt rundt til dejen er klistret, men sammenhængende og ikke alt for bastant. Lad dejen hvile i skålen tildækket med et fugtigt viskestykke i ca. 45 minutter eller indtil dejen er dobbelt størrelse.
Smør en brødform med smør (jeg brugte en form på 2,5 L). Drys solsikkekerner i bunden og kom dejen i formen. Lad dejen efterhæve i 30 min.
Tænd ovnen på 160 C varmluft.
Pensl rugbrødet med vand og drys ekstra solsikkekerner på. Bag rugbrødet i ovnen i ca. 1 time og 30 minutter. Brødet skal være sprødt og lyde hult, når du banker på det. Lad rugbrødet afkøle på en rist inden du skærer det i skiver. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar