Min have lige nu - maj - Frederikke Wærens
Min have lige nu - maj
Inspiration

Min have lige nu – maj

Et lille kig ind i min have, som ser så frodig og grøn ud efter et par regnfulde dage. Jeg har ikke haft så meget tid til at være i haven her i maj måned, da jeg har haft meget andet på programmet, men i weekenden, står den altså på havetid. Jeg fik et gavekort til Fuglebjerggaard i fødselsdagsgave, så der skal jeg snart forbi og se om de har bl.a. lyserøde ribs, hvide jordbær og sorte hindbær. Og mon ikke jeg også kan finde nogle lækre sager at så i urtehaven. Og nu til tour de have:

Fine jordbærblomster, der snart bliver til de lækreste røde jordbær. Denne sort hedder Senga Sengana.

Denne røde skovsyre har stået indenfor hele vinteren, men er nu blevet plantet ud i en potte. Skovsyre er en uundværlig plante, når man bager og pynter kager, så meget som jeg gør!

4 forskellige rabarber sorter står på rad og række bagved drivhuset. Der er bl.a. jordbærrabarber, som har de fineste røde stilke.

Sidste forår plantede min mor og jeg denne tornfri brombær og den er vokset og vokset, og kravler nu opad vores tørrestativ.

Det varer vidst ikke længe, før vi kan plukke solmodne røde ribs.

En masse skovjordbær titter frem imellem hindbærbuskene.

Efterårshindbær i massevis. Nogle år sætter de bær to gange og de smager vidunderligt!

Stikkelsbær! Jeg tror jeg får rig mulighed for at lave opskrifter med stikkelsbær i år. Måske stikkelsbærgrød, kompot og stikkelsbærtærte.

Æblemynte – min favorit mynte, som er perfekt til mojito og til denne ærtepuré med mynte.

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar