Marinerede agurker på fetacreme – Opskrift på sprøde skoleagurker i en lækker spicy marinade serveret på cremet fetadip med dild. Denne grønne side dish består af skoleagurker, som skæres i to og vendes med bl.a. chiliflager, hvidløgspulver, riseddike, limeskal og ristede sesamfrø. Agurkerne serveres ovenpå en fetacreme med feta, græsk yoghurt, honning og dild. Retten pyntes med ekstra dild, ristede pinjekerner og fintrevet limeskal.
Jeg elsker skoleagurker og jeg har stort set altid nogle i mit køleskab. Til denne ret, så kan man også sagtens bruge almindelige agurker og så bare skære dem i mindre stave. Agurker består jo af vand, så for at retten ikke bliver for våd, så maseres agurkerne med salt, som trækker noget af væsken ud af agurkerne. Dette gør også, at agurkerne bliver sprøde.
Fetacremen kan laves dagen inden og det samme kan agurkerne. Retten er bedst at “samle” lige inden servering. Retten kan serveres som en del af middagen og det er super lækkert at servere den sammen med lækkert brød f.eks. focaccia. Rigtig god fornøjelse!
Marinerede agurker på fetacreme
Ingredienser
Marinerede agurkerFremgangsmåde
Marinerede agurker
Skær enderne af skoleagurkerne og skær agurkerne i to på den lange led. Kom agurkerne i en si og maser saltet ind i agurkerne. Lad agurkerne stå i sien i 15 min. Skyl agurkerne med vand og tør dem med et viskestykke. Kom agurkerne i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser. Vend det godt sammen.
Fetacreme
Kom ingredienserne i en foodprocessor og blend til en cremet fetacreme. Smag cremen til.
Bred fetacremen ud på et fad og kom agurkerne ovenpå. Riv limeskal udover og drys med dild og pinjekerner. Opbevar på køl eller server straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar