Marcipanchips – Opskrift på nemme og lækre marcipanchips, som kun består af en ingrediens, nemlig marcipan. Marcipanchips er blot marcipan, der er skåret i tynde skiver og bagt sprøde og gyldne i ovnen. Marcipanchipsene bliver så lækre, sprøde og seje, når de bages i ovnen. Man kan lave dem helt neutrale som jeg har gjort her eller man kan pifte dem lidt op med forskellige smage, både de søde og salte smage. Forslag til smagsgivere:
- Pensl marcipankiks med æggehvide og drys med kanelsukker inden de bages
- Pensl færdigbagte marcipankiks med olivenolie og drys med flagesalt og krydderurter
Jeg har brugt en firkantet marcipan, derfor er chipsene firkantede, men man kan også sagtens bruge rund marcipan. Marcipanchipsene kan holde sig længe i en kagedåse, som opbevares et tørt sted. Brug marcipanchips til desserter, f.eks. denne dessert med bær med Sabayonne og marcipanchips. Rigtig god fornøjelse!
Marcipanchips
Ingredienser
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Skær marcipanen i tynde skiver (ca. 2 mm) og placer dem på en bageplade. Bag marcipan i ca. 8-10 min. eller indtil de er gyldne. Lad dem afkøle. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar