Bær med Sabayonne - Bær med Sabayonne dessertsauce
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Bær med Sabayonne

Bær med Sabayonne – Opskrift på nem og lækker dessert med marinerede bær med Italiensk Sabayonne creme. Sabayonne creme er en skøn dessertcreme eller dessertsauce, som får sin fine smag og konsistens, fordi der tilsættes lidt sød hvidvin eller mousserende vin til cremen samt lidt syre fra limesaft.

Det tager kun få minutter at lave en sabayonnecreme: Du kommer æggeblommer, flormelis, vin og limesaft i en lille kasserolle og pisker godt igennem under opvarmning og vupti, så tykner cremen og er færdig og klar til at blive serveret. Cremen skal serveres lige med det sammen, imens den er lun og luftig, så sørg for at have de øvrige ingredienser klar, inden du koger cremen op.

Her er sabayonne cremen serveret med en blanding af dejlige, friske bær, som er marineret i limesaft, og sprøde marcipankiks, som passer rigtig fint sammen med den søde creme. Marcipankiksene er blot marcipan, der er skåret i tynde skiver og bagt sprøde og gylden i ovnen.

Du kan f.eks. også bruge den dejlige creme på en portion rabarberkompot eller æblegrød med en håndfuld knuste makroner på toppen. Rigtig god fornøjelse!

Bær med Sabayonne

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 20 min.
I alt + 1 t.

Ingredienser

Marinerede bær
Sprøde marcipankiks
Sabayonne

Fremgangsmåde

Marinerede bær

Kom bær, flormelis og limesaft i en skål og vend det godt sammen. Stil bærrene på køl i 1 time eller til dagen efter.

Sprøde marcipankiks

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Skær marcipanen i tynde skiver og placer dem på en bageplade. Bag marcipan i ca. 8-10 min. eller indtil de er gyldne. Lad dem afkøle.

Sabayonne

Kom æggeblommer, flormelis, vin og limesaft i en gryde. Varm det op til middelvarme og pisk i gryden hele tiden. Cremen skal tykne og det tager ca. 5 min. Lige så snart at cremen er tyk tages gryden af varmen.

Fordel de marinerede bær i fine skåle eller glas. Hæld cremen over og pynt med marcipankiks og frisk mynte. Server straks. Velbekomme!

 

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar