Limetærte med kanelbund og flødeskum - Opskrift på den lækreste tærte med lime
Opskrifter Livsstil Shop

Limetærte med kanelbund og flødeskum

Limetærte med kanelbund og flødeskum. Wow, denne kage ligger meget højt på min liste over yndlingskager. Kagen består af en sprød og smørfyldt kanel-kiksebund med Bastogne kiks og Digestive kiks, en blød og lækker limecreme lavet på kondenseret mælk og på toppen er der flødeskum og limeskal. Kagen er nærmest en fusion imellem en cheesecake og en key lime pie. Lav gerne kagen dagen før den skal serveres, så limecremen kan få lov til at sætte sig og få den perfekte konsistens. Rigtig god fornøjelse!

Tærte til 10 personer
Forberedelse 20 min. / Tilberedning 45 min. / I alt + 3 t.
Ingredienser

Kiksebund

250 g Bastogne kiks

100 g Digestive kiks

150 g smør, smeltet

Limecreme

6 æggeblommer (du kan evt. bruge pasteuriserede æggeblommer)

1,5 dåse kondenseret mælk

Friskpresset saft og revet skal af 4 økologiske limefrugter

Derudover

Flødeskum af 3 dl piskeflødeskum

Derudover lidt revet limeskal og skiver til pynt

 

Fremgangsmåde

Kiksebund

Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt fint malede. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene til en ensartet masse. Beklæd en springform på 23 cm med bagepapir i bunden og kom kiksemassen i formen og tryk den godt sammen. Bag bunden i 10 minutter ved 170 C varmluft. Lad bunden afkøle.

Limecreme

Skru ovnen ned på 165 C varmluft.

Æggeblommer, kondenseret mælk og limesaft hældes i en skål og piskes godt, til det bliver til en ensartet creme. Hæld limecremen på den afkølede kiksebund og bag tærten i ca. 25-30 minutter, til cremen er bagt. Den må ikke virke flydende, men skal føles fast/svampet, når du forsigtigt trykker lidt på den. Lad afkøle i ca. 2 timer eller indtil cremen har sat sig.

Befri forsigtigt kagen fra formen. Lige inden servering piskes fløden til en let skum og fordeles på kagen. Pynt med limeskal og evt. et par knuste Bastaogne kiks. Server kagen. Velbekomme!

Bedøm denne ret

4 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.