Lækker og svampet banankage med mørk chokolade - Opskrift på den bedste banankage
Opskrifter Livsstil Shop

Lækker og svampet banankage med mørk chokolade

Lækker og svampet banankage med mørk chokolade – Opskrift på den bedste svampede banankage med mørk chokolade. I de seneste dage har jeg eksperimenteret en del med banankage og det lykkedes mig at få tryllet den lækreste og mest svampede banankage frem. Og den opmærksomme læser, vil nok sige, at jeg har en opskrift på banankage, og det er også ganske rigtigt. Denne banankage har jeg dog bagt med rørsukker, brun farin og halv grahamsmel og halv hvedemel i stedet for. Grahamsmelet giver et godt bid i kagen, men du kan selvfølgelig sagtens bage kagen kun med hvedemel. Hvis du kun bruger hvedemel, så får kagen en meget lækker svampet konsistens. Tilsæt 100 g chokoladeknapper til dejen, det er også virkelig lækkert. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Lækker og svampet banankage med mørk chokolade

Dessert til 10-12 personer
Forberedelse 20 min. / Tilberedning 50 min. / I alt 1 t. 10 min.
Ingredienser

Banankage

150g smør, smeltet

4 æg

150 g rørsukker

50 g brun farin

1 tsk. vaniljesukker

75 g hvedemel

75 g grahamsmel

1 tsk. bagepulver

1/2 tsk. salt

3 over modne bananer

Chokoladelag

200 g mørk chokolade, f.eks. * Callebaut 60 %

40 g smør

Fremgangsmåde

Banankage

Tænd ovnen på 180 C. Smelt smørret og lad det køle af. Pisk æg, rørsukker, brun farin og vaniljesukker lyst og luftigt. Bland melet, bagepulver og salt sammen og rør det i dejen. Mos bananerne og bland sammen med det smeltede smør og rør det i dejen. Beklæd en springform på 23 cm i diameter med bagepapir i bunden og smør den med smør. Bag banankagen i ca. 45-50 minutter. Lad kagen køle af.

Chokoladelag

Smelt chokolade og smør til en ensartet masse.

Hæld chokoladelaget på kagen og server den enten med det samme eller stil den på køl, så chokoladen kan størkne. Velbekomme!

 

Bedøm denne ret

11 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.