Lækker og svampet banankage med mørk chokolade – Opskrift på den bedste svampede banankage med mørk chokolade. Svampet banankage er altid lækkert og det er altid en meget populær kage. Denne banankage er super svampet og virkelig nem at bage. Dejen laves ved at piske æg, sukker og brun farin sammen til en luftig æggesnaps. Det tager ca. 5 min., og det er vigtigt at det bliver pisket godt, så kan bliver svampet og luftig. Der tilsættes mel, bagepulver og salt i dejen, og herefter tilsættes smeltet smør blandet med moste bananer. Tilsidst tilsættes der hakket mørk chokolade.
I stedet for at bage kagen kun med hvedemel, så kan man tilsætte 75 g grahamsmel og 75 g hvedemel. Grahamsmelet giver et godt bid i kagen og smager skønt. Jeg har bagt kagen i en springform på 23 cm i ca. 50 min., men man kan også bage den i en form på 20×30 cm i ca. 30 min..
Hvis du vil tilsætte endnu mere lækker chokolade til din banankage, så kan der smøres et chokoladelag ovenpå:
Chokoladelag
200 g mørk chokolade
40 g smør
Chokoladelag
Smelt chokolade og smør til en ensartet masse.
Hæld chokoladelaget på kagen og server den enten med det samme eller stil den på køl, så chokoladen kan størkne.
Se alle mine andre opskrifter på banankager lige her. Rigtig god fornøjelse!
Lækker og svampet banankage med mørk chokolade
Ingredienser
BanankageFremgangsmåde
Banankage
Tænd ovnen på 180 C.
Smelt smør og lad det køle af. Pisk æg, sukker, brun farin og vaniljesukker lyst og luftigt i ca. 5 min. Bland mel, bagepulver og salt sammen og vend det forsigtigt i dejen. Mos bananerne og bland sammen med det smeltede smør og vend det i dejen. Vend tilsidst chokoladen i dejen. Det er vigtigt, at det vendes forsigtigt i dejen, så luften ikke bliver slået ud af dejen.
Beklæd en springform på 23 cm med bagepapir. Hæld dejen i formen og bag banankagen i ca. 50 min. Lad kagen køle af. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Min kage blev meget klæg. Smager godt, men ærgerligt at den ikke er dejlig svampet. Hvad kan det skyldes?
Måske har du ikke fået pisket æg og sukker luftigt nok 🙂 Så bliver kagen meget klæg.
Kunne man putte mørke chokoladestykker i dejen eller ville det ødelægge noget ift. dej osv. ? 🙂
Det ville kun blive endnu mere lækkert med chokoladestykker i dejen 🙂
Kan den fryses?
Ja, det kan den sagtens 🙂
Benytter du varmluft? ☺️
Ja, jeg bager altid ved varmluft 🙂
Hej Frederikke,
Vil du anbefale at lave den som muffins også?
Kan den stå på køl indtil næste dag? Ca et døgn.
Ja, den kan sagtens stå på køl i et døgn 🙂