Lækker og svampet banankage med mørk chokolade - Nem banankage

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Lækker og svampet banankage med mørk chokolade

Lækker og svampet banankage med mørk chokolade – Opskrift på den bedste svampede banankage med mørk chokolade. Svampet banankage er altid lækkert og det er altid en meget populær kage. Denne banankage er super svampet og virkelig nem at bage. Dejen laves ved at piske æg, sukker og brun farin sammen til en luftig æggesnaps. Det tager ca. 5 min., og det er vigtigt at det bliver pisket godt, så kan bliver svampet og luftig. Der tilsættes mel, bagepulver og salt i dejen, og herefter tilsættes smeltet smør blandet med moste bananer. Tilsidst tilsættes der hakket mørk chokolade.

I stedet for at bage kagen kun med hvedemel, så kan man tilsætte 75 g grahamsmel og 75 g hvedemel. Grahamsmelet giver et godt bid i kagen og smager skønt. Jeg har bagt kagen i en springform på 23 cm i ca. 50 min., men man kan også bage den i en form på 20×30 cm i ca. 30 min..

Hvis du vil tilsætte endnu mere lækker chokolade til din banankage, så kan der smøres et chokoladelag ovenpå:

Chokoladelag

200 g mørk chokolade

40 g smør

Chokoladelag

Smelt chokolade og smør til en ensartet masse.

Hæld chokoladelaget på kagen og server den enten med det samme eller stil den på køl, så chokoladen kan størkne.

Se alle mine andre opskrifter på banankager lige her. Rigtig god fornøjelse!

Lækker og svampet banankage med mørk chokolade

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 20 min.
Tilberedning 50 min.
I alt 1 t. 20 min.

Ingredienser

Banankage

Fremgangsmåde

Banankage

Tænd ovnen på 180 C.

Smelt smør og lad det køle af. Pisk æg, sukker, brun farin og vaniljesukker lyst og luftigt i ca. 5 min. Bland mel, bagepulver og salt sammen og vend det forsigtigt i dejen. Mos bananerne og bland sammen med det smeltede smør og vend det i dejen. Vend tilsidst chokoladen i dejen. Det er vigtigt, at det vendes forsigtigt i dejen, så luften ikke bliver slået ud af dejen.

Beklæd en springform på 23 cm med bagepapir. Hæld dejen i formen og bag banankagen i ca. 50 min. Lad kagen køle af. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

11 kommentarer

Skriv en kommentar