Koldhævede mysliboller - Opskrift på nemme mysliboller

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Koldhævede mysliboller

Koldhævede mysliboller – Opskrift på nemme koldhævede boller med rosiner, hasselnødder og valnødder. Disse koldhævede mysliboller er super gode og nemme at bage. I disse boller er der havregryn, valnødder, hasselnødder og rosiner. Derudover er der sesamfrø og hasselnøddeflager på dejen. Sesamfrøene giver bollerne en super god smag. De drysses på bordet, hvor dejen hældes ud på og så drysses de også ovenpå dejen sammen med hasselnøddeflagerne, så bollerne er dækket af sesam.

Der er kun 15 g gær i dejen, da bollerne koldhæves, men bollerne kan også hæve mindre, ved at tilsætte 25 g gær og lade dejen hæve 3 timer på køl. Jeg kalder den netop den nemmeste og bedste opskrift på morgenboller, da dejen bliver lavet om aftenen, og så er det hurtigt om morgenen, hvor de skal bages.

Alle ingredienserne er nogle, som du formentlig allerede har derhjemme i køkkenet. Ingredienserne røres blot sammen i en skål, gerne med en ske, og sættes på køl natten over. Du kan med andre ord lave de her koldhævede boller uden røremaskine, og det gør det ekstra nemt. Jeg bruger skyr i disse boller, men det kan også være græsk yoghurt eller yoghurt naturel. Bollerne kan sagtens fryses ned og blot lunes i ovnen inden servering.

Prøv også min opskrift på verdens nemmeste koldhævede boller, hvor der kun er 4 ingredienser i og min opskrift på koldhævede sesamboller. Rigtig god fornøjelse!

Koldhævede mysliboller

Opskrift til 14-16 stk.
Forberedelse 10 min.
Tilberedning + 12 t.
I alt + 12 t.

Ingredienser

Koldhævede mysliboller

Fremgangsmåde

Koldhævede mysliboller

Rør gæren ud i vandet i en skål. Tilsæt havregryn, skyr og honning, rør det godt rundt og lad det stå i 10 min. Tilsæt melet lidt ad gangen imens der røres rundt med en ske.

Tilsæt salt, rosiner, hasselnødder og valnødder samt resten af melet. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen skal være klistret, men sammenhængende. Den må endelig ikke blive for tør. Kom et stykke husholdningsfilm over dejen og stil dejen på køl natten over.

Næste dag tændes ovnen på 250 C varmluft.

Drys 0,5 dl sesamfrø på bordet og hæld den kolde dej ud på melet. Drys hasselnøddeflager og resten af sesamfrøene ovenpå dejen og skær dejen ud i 14-16 stykker (uden at røre for meget ved dejen).

Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag bollerne i ca. 16-18 minutter indtil de er har taget lidt farve og er blevet sprøde. Lad bollerne afkøle på en rist og nyd dem herefter. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar