Kladdkaka cookies – Opskrift på de bedste chokoladecookies ala svensk chokolade kladdkaka. Disse cookies er så gode og nemme at bage. Cookiesne kan laves på bare 15-20 min. og de kræver ikke særlig mange ingredienser. De er så lækre sprøde rundt i kanten og bløde og seje inde i midten. Jeg elsker at drysse lidt havsalt udover de færdigbagte cookies, men det kan man sagtens undlade.
Min opskrift på browniecookies er meget anderledes i forhold til disse kladdkaka cookies, da kladdkaka cookies dejen ikke skal piskes eller stå på køl. Det hele røres blot sammen med en dejskraber og så sættes dejen på bagepladen med det samme og bages straks i ovnen. Dejen flyder meget ud, og de færdigbagte cookies skal helst afkøles inden de serveres, så er de nemlig helt faste, bløde og sprøde. Rigtig god fornøjelse!
Kladdkaka cookies
Ingredienser
Kladdkaka cookies (ca. 12 stk.)Fremgangsmåde
Kladdkaka cookies
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Smelt smør og chokolade i en lille gryde. Stil det til side.
Rør sukker og æg sammen i en skål med en dejskraber (det skal ikke piskes). Tilsæt mel, kakao, bagepulver og smør-chokoladeblandingen og rør det godt sammen til en ensartet dej. Rør hakket chokolade i dejen.
Beklæd en bageplade med bagepapir. Form dejen med en isske og sæt ca. 5 dejkugler på bagepladen og bag cookies i ca. 8-10 min. Dejen flyder lidt ud under bagningen. Tag cookiesne ud og drys med havsalt og lad cookies afkøle. De skal være lidt bløde indeni. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar