Kartoffeltærte med kylling - Tærte med kartoffelbund og kylling

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Kartoffeltærte med kylling

Kartoffeltærte med kylling – Opskrift på lækker tærte med bund af kartofler og fyld af kylling, spinat, soltørrede tomater, feta, oliven og æg. Denne madtærte er super nem at lave og smager skønt. Tærten består af kogte kartofler, som mases ud i en springform, for at danne en tærtebund. Kartoffelbunden forbages inden den fyldes med kylling i tern stegt med løg, hvidløg, krydderier, soltørrede tomater og frisk spinat. Tærte toppes den med en æggeblanding med creme fraiche og revet ost og hakkede oliven, smuldret feta og pinjekerner. Tærten pyntes med hakket persille, når den kommer ud af ovnen. Det er vigtigt at selve formen smøres med smør, for så slipper formen nemt tærten.

Denne kartoffeltærte er perfekt at servere både som frokost og som aftensmad. Tærten kan serveres med en grøn salat ved siden af. Tærten kan både serveres varm og kold og den er perfekt at fryse ned. Prøv også min opskrift på kartoffeltærte med porre og bacon eller min opskrift på kartoffeltærte med squash og mynte. Prøv også min opskrift på kartoffelmuffins med spinat og feta. Rigtig god fornøjelse!

Kartoffeltærte med kylling

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 20 min.
Tilberedning 35 min.
I alt 1 t.

Ingredienser

Fyld
Desuden

Fremgangsmåde

200 C varmluft.

Kog kartoflerne møre i saltet vand.

Pensl en springform på 23 cm i diameter med smeltet smør. Kom de kogte kartofler i formen og mas dem godt ned i bunden og op ad kanterne. Bag i 15 min.

Fyld

Svits kylling i tern, løg og hvidløg i olivenolie på en pande. Tilsæt oregano, paprika, timian og soltørrede tomater. Steg det hele godt sammen og tilsæt spinat.

Pisk æg, creme fraiche, revet ost, salt og peber sammen.

Fordel kyllingefyldet på kartoffelbunden og hæld æggeblandingen på. Drys med hakkede oliven, smuldret feta og pinjekerner. Bag tærten i ca. 20 min.

Pynt med persille. Fjern forsigtigt springformen og server tærten. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

1 kommentar

Skriv en kommentar