Karrysalat med æble – Karrysalat er dejligt smagfuldt tilbehør til sildemaden. Karrysalat består af creme fraiche, mayonnaise, sukker, salt, karry, revet æble og revet løg, som røres sammen. Det er sådan min mormor laver den og den er altid et hit på julefrokostbordet og til påskefrokosten.
Der er mange måder at lave karrysalaten på og man kan tilsætte forskellige ingredienser i sådan en karrysalat. Det kan f.eks. være kogte æg skåret i tern, hakkede cornichoner eller syltede agurker, kapers, forårsløg eller sennep. Man kan også tilsætte gurkemeje, hvis man ønsker en endnu stærkere gul farve.
Der er forskel på smag og styrke i karry. Jeg bruger bare almindelig karry, men man kan også sagtens bruge stærk karry eller den der hedder mango karry.
Karrysalaten er ikke kun lækker til en sildemad, men den er også perfekt i sandwich, f.eks. en Club Sandwich. Rigtig god fornøjelse!
Karrysalat med æble
Ingredienser
Fremgangsmåde
Rør mayonnaise, creme fraiche, karry, sukker og salt sammen. Vend revet løg og æble forsigtigt i. Smag til og stil karrysalaten på køl indtil servering. Det kan sagtens holde sig på køl i et par dage. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar