Karamelsnitter med kokos og kondenseret mælk

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL PÅSKEFROKOSTEN HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Karamelsnitter med kokos og kondenseret mælk

Karamelsnitter med kokos og kondenseret mælk er en kage, som man kan købe overalt i New Zealand. Snitterne bliver kaldt “chocolate caramel slices” og de smager vidunderligt! Bunden er sej og sprød bestående af brun farin, smør, hvedemel og kokosmel. Karamellaget er lavet på kondenseret mælk og tilsidst er der mørk chokolade ovenpå. Alle disse komponenter skaber et et stykke af himlen. Jeg har set og læst om disse snitter så mange gange, og jeg fatter ikke, at jeg aldrig har lavet dem før nu. De har allerbedst af at stå på køl i mange timer, så lav dem gerne dagen inden de skal serveres. Jeg har pyntet snitterne med kokosmel, men det kan også være frysetørrede hindbær f.eks. Rigtig god fornøjelse!

Karamelsnitter med kokos og kondenseret mælk

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 20 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 2 t

Ingredienser

Karamelsnitter (ca. 16 stk.): Bund:
Karamelfyld:
Chokoladelag:

Fremgangsmåde

Bund:

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Bland hvedemel, brun farin og kokosmel sammen i en skål. Tilsæt den smeltede smør og bland det rundt til en ensartet masse. Fordel massen i en form eller et fad på 20×28 cm beklædt med bagepapir. Sørg for at massen er trykket godt ned og er jævn over det hele. Bag bunden i ca. 15 minutter til den er let gylden.

Karamelfyld:

Kom alle ingredienserne i en gryde og lad det koge op ved middelvarme (imens bunden er inde i ovnen). Rør i massen hele tiden. Det må gerne boble lidt, men pas på det ikke brænder fast i bunden. Karamellen er færdig når den er blevet lysebrun. Det tager ca. 10 minutter.

Hæld det varme karamelfyld på den bagte bund og bag kagen igen i ca. 15-20 minutter. Karamelfyldet bobler op og bliver mørkebrunt. Det skal være lidt blævrende, men karamellen sætter sig når kagen kommer på køl.

Chokoladelag:

Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Tilsæt olien når chokoladen er smeltet og rør det rundt til en ensartet masse. Hæld den smeltede chokolade på den kolde karamel. Drys evt. med lidt kokosmel. Stil kagen på køl i 2 timer eller til dagen efter. Skær herefter kagen ud i passende snitter. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

5 kommentarer
  1. Når kagen tages ud af ovnen 2. gang, skal den så direkte på køl – og i så fald hvor længe – inden man kommer chokoladen på?

Skriv en kommentar