Kandiserede æbler - Hjemmelavede kandiserede æbler med kokos

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Kandiserede æbler

Kandiserede æbler – Opskrift på hjemmelavede kandiserede æbler med kokos. Lækre saftige æbler dyppet i rød sukkerlage og herefter dyppet i kokosmel, det er en vaskeægte juleklassiker. De fine kandiserede røde æbler er så hyggelige at lave og nyde i juletiden. Det er ikke spor svært at lave kandiserede æbler selv, man skal bare være enormt forsigtig med den meget varme sukkermasse, som æblerne dyppes i. Sukkermassen farves rød med farvepaste eller rød frugtfarve, så den får en smuk julet farve. Jeg har dyppet æblerne i kokosmel, men prøv også med ristede hakkede nødder, hvis du ikke er så vild til kokos.

Tips

Husk at æblerne skal være helt rene og tørre inden de dyppes i sukkermassen, ellers sidder det ikke fast på æblerne. Derudover skal sukkermassen ramme en temperatur på 150 C, så derfor er det en god ide at bruge et termometer, så du er sikker på, at sukkeret når den rette temperatur. Når sukkeret koger, kan der godt dannes sukkerkrystaller langs kanten på gryden. De kan nemt fjernes ved at pensle rundt i kanten med en våd pensl, med f.eks. silikone børster. Du kan farve sukkermassen i lige den farve du ønsker, og kokosmelet kan også farves.

Jeg har brugt lidt forskellige æblesorter, men brug lige den sort som du allerbedst kan lide. Rigtig god fornøjelse!

Kandiserede æbler

Opskrift til 4-8 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 10 min.
I alt 20 min.

Ingredienser

Kandiserede æbler

Fremgangsmåde

Kandiserede æbler

Kom sukker, glukosesirup og vand op i en tykbundet gryde. Kog det op og lad det koge ind til en tyk masse. Sukkermassen skal være 150 C. Når massen er 150 C røres den røde farve i.

Nu skal det gå lidt stærkt: Spid æblerne med træspyd og dyp æblerne i sukkermassen, så æblerne dækkes af sukkermassen. Dyp dem herefter i kokosmel. Stil æblerne på et stykke bagepapir indtil sukkeret er størknet. De er bedst lige når de er lavet, men de kan godt stå et par timer inden de spises. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar