Ispinde med chokolade, Dumle-karamel og hasselnød - Frederikke Wærens

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Ispinde med chokolade, Dumle-karamel og hasselnød

Cremet chokoladeis på pind med Dumle-karamel i midten dyppet i mælkechokolade med hasselnødder. Og så endda helt uden at bruge ismaskine.

Ispinde med chokolade, Dumle-karamel og hasselnød

Ingredienser

Chokoladeispinde til ca. 16-18 ispinde:
Dumle-karamel:
Mælkechokolade med hasselnødder:

Fremgangsmåde

Chokoladeispinde:

Pisk æg og sukker sammen til det bliver lyst og luftigt. Kog fløde og mælk op. Når det koger tager du det af varmen og hælder over i æggemassen i en tynd stråle samtidig med, at der piskes. Hæld så hele massen tilbage i gryden og kog det op til det får en tyk konsistens. Tag gryden af varmen og rør den hakkede chokolade i og stil derefter ismassen på køl.

Dumle karamel:

Smelt Dumle karamellerne i en gryde og tilsæt fløden lidt adgangen imens der røres rundt i gryden. Lad karamellen køle af.

Når ismassen er kølet af, hældes den i isformene og kom Dumle-karamel ned i hver isform og  frys isene i mindst 8 timer, gerne et døgn.

Mælkechokolade med hasselnødder:

Rist hasselnødderne i ovnen ved 200 C i ca. 15 minutter. Gnid skallen af hasselnødderne og hak dem fint i en foodprocessor. Smelt langsomt chokoladen med kokosolie i en lille gryde og bland herefter de hakkede hasselnødder i.

Hæld chokoladen op i et aflangt glas og dyp hver ispind heri og læg dem herefter tilbage i fryseren indtil de skal spises. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

1 kommentar
  1. Hej. Hvordan kan det være at min ismasse blev lidt grynet efter den blev kogt op i gryden igen?? og kommer man til at kunne smage det?

Skriv en kommentar