Islagkage med citronblondie og påskeæg – Opskrift på den lækreste påskeislagkage med citronblondie og vaniljeparfait med påskeæg. Kagen består af en saftig, sød og syrlig citronblondie med en cremet og lækker vaniljeparfait med hakkede påskeæg i. Denne kage er helt utrolig lækker og den er perfekt at servere for gæster i påsken og selvfølgelig også på alle andre tidspunkter. Kagen kan sagtens laves et par dage før den skal serveres, så skal den blot tages op fra frys ca. 20 min. inden servering, så den ikke er sten hård at skære i.
Vaniljeparfaiten er en af de nemmeste hjemmelavede is, da den ikke kræver ismaskine og ikke skal røres i, imens den fryser ind. Den laves af en god ”æggesnaps” med vanilje, hvor man vender flødeskum i. That’s it! Se mine andre opskrifter på islagkager lige her. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Islagkage med citronblondie og påskeæg
Ingredienser
Blondie med citron
225 g smør
225 g hvid chokolade
4 æg
200 g sukker
150 g hvedemel
Fintrevet skal af 1 citron
Vaniljeparfait
6 past. æggeblommer
125 g flormelis
Kornene fra 1 vaniljestang
5 dl piskefløde
250 g marcipanpåskeæg eller chokoladepåskeæg + lidt ekstra påskeæg til pynt
Fremgangsmåde
Blondie med citron
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Smelt smør i en gryde og tilsæt herefter chokoladen. Rør sammen til en ensartet masse. Køl af.
Pisk æg og sukker skummende i et par minutter. Bland mel og citronskal sammen og pisk i dejen. Pisk til en luftig dej i et par minutter. Vend chokolade-smør blandingen i dejen og hæld dejen i en springform på 23-24 cm beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 35 minutter. Den må gerne være lidt blød i midten. Stil kagen i fryseren imens isen laves.
Vaniljeparfait
Pisk æggeblommer, flormelis og vanilje sammen til en tyk æggesnaps. Det tager ca. 5-6 minutter. Pisk fløden til en let skum i en anden skål. Vend flødeskummet i æggesnapsen forsigtigt, så du ikke slår luften ud. Hak påskeæggene i en minihakker, så noget er helt fintmalet, men der stadig er store stykker. Vend forsigtigt i isen. Fordel isen på kagebunden og stil dem i fryseren i 4-6 timer til parfaiten er helt frossen. Når kagen har været i fryseren et par timer, så pyntes kagen med lidt ekstra påskeæg, så de sætter sig fast i isen.
Inden servering skæres der rundt i kanten med en varm kniv, for at befri kagen fra springformen. Placer kagen på et fad og server kagen efter ca. 15 min., hvor den er til at skære i. Velbekomme!
Hvor længe kan den holde sig på frys?
Den kan sagtens holde sig i 1-2 måneder 🙂