Is-sandwich med brownie og vaniljeis – Opskrift på lækre hjemmelavede is-sandwich med klæg brownie/kladdkaka bund og blød vaniljeis. Disse is-sandwich er så lækre og faktisk ret nemme at lave selv. Is-sandwich’ne består af en klæg brownie/kladdkaka bund, som skæres i to dele. Den ene del smøres med den lækreste hjemmelavede vaniljeis, som kun består af 3 ingredienser, og som ikke skal køres på ismaskine. Den anden kage bund placeres ovenpå vaniljeisen og kagen stilles i fryseren, hvorefter den skæres ud i 10-12 stykker. Jeg har dyppet is-sandwich i mælkechokolade, men det kan også være mørk chokolade eller hvid chokolade.
Is-sandwich’ne kan laves endnu mere lækre ved at drysse med hakkede nødder, Oreos eller frysetørrede bær på chokoladen. Isen kan også tilsættes forskellige smage, f.eks. cookie dough, nougat, bær eller Oreos. Disse minder ret meget om mælkesnitter i udseende og jeg har en alletiders opskrift på hjemmelavede mælkesnitter lige her. Rigtig god fornøjelse!
Is-sandwich med brownie og vaniljeis
Ingredienser
Is-sandwich med brownie og vaniljeis Brownie/kladdkakaFremgangsmåde
Is-sandwich med brownie og vaniljeis
Brownie/kladdkaka
Rør æg, sukker og brun farin sammen med en dejskraber. Tilsæt vaniljesukker, mel og kakaopulver og rør det sammen. Tilsæt til sidst smørret. Du må endelig ikke piske dejen, da den så bliver tør. Den skal nemlig være blød og “blævrende” inden i. Hæld dejen op i en form på 30 x 40 cm beklædt med bagepapir. Bag kagen ved 175 C varmluft i ca. 20 minutter. Stil kagen på køl i mindst 1 time, gerne i fryseren, så er kagen nemmere at skære ud.
Vaniljeis
Pisk fløde og vaniljekorn til en let skum. Vend den kondenserede mælk i fløden.
Skær kagebunden over på midten, så du har to bunde. Fordel vaniljeisen på den ene bund og placer forsigtigt den anden bund ovenpå. Fold bagepapiret rundt om, så “glider” kagen og isen ikke så nemt. Stil kagen på frys i min. 4 timer, men gerne til dagen efter.
Skær is-sandwich ud til ca. 10-12 stykker. Placer stykkerne på et skærebræt med bagepapir og stil i fryseren imens du smelter chokoladen.
Hæld chokoladen i et aflang glas og dyp den ene ende af hver is-sandwich i chokoladen. Læg is-sandwich på bagepapiret på skærebrættet og stil dem igen i fryseren indtil de skal serveres. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Mums – lækkert! Tror du man kan bruge bundende fra mælkesnitterne til at lave is sandwich også? Eller bliver de tørre af at blive frosset?
Jeg har ikke selv prøvet det, men det tror jeg sagtens man kan 🙂
Kan man lave is-sandwichene et par dage i forvejen? Og i så fald – skal de så opbevares på frys eller køl? De ser virkelig gode ud ?
De skal opbevares i fryseren 🙂
Ser mega lækre ud!
Hvor lang tid kan de ligge i fryseren? ☺️
Hvis de ligger i en lufttæt beholder, så kan de sagtens holde sig i 3-4 måneder 🙂