Is-sandwich med brownie og vaniljeis - Opskrift på is-sandwich

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Is-sandwich med brownie og vaniljeis

Is-sandwich med brownie og vaniljeis – Opskrift på lækre hjemmelavede is-sandwich med klæg brownie/kladdkaka bund og blød vaniljeis. Disse is-sandwich er så lækre og faktisk ret nemme at lave selv. Is-sandwich’ne består af en klæg brownie/kladdkaka bund, som skæres i to dele. Den ene del smøres med den lækreste hjemmelavede vaniljeis, som kun består af 3 ingredienser, og som ikke skal køres på ismaskine. Den anden kage bund placeres ovenpå vaniljeisen og kagen stilles i fryseren, hvorefter den skæres ud i 10-12 stykker. Jeg har dyppet is-sandwich i mælkechokolade, men det kan også være mørk chokolade eller hvid chokolade.

Is-sandwich’ne kan laves endnu mere lækre ved at drysse med hakkede nødder, Oreos eller frysetørrede bær på chokoladen. Isen kan også tilsættes forskellige smage, f.eks. cookie dough, nougat, bær eller Oreos. Disse minder ret meget om mælkesnitter i udseende og jeg har en alletiders opskrift på hjemmelavede mælkesnitter lige her. Rigtig god fornøjelse!

Is-sandwich med brownie og vaniljeis

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning +12 t.
I alt + 12 t.

Ingredienser

Is-sandwich med brownie og vaniljeis Brownie/kladdkaka
Vaniljeis
Derudover

Fremgangsmåde

Is-sandwich med brownie og vaniljeis

Brownie/kladdkaka

Rør æg, sukker og brun farin sammen med en dejskraber. Tilsæt vaniljesukker, mel og kakaopulver og rør det sammen. Tilsæt til sidst smørret. Du må endelig ikke piske dejen, da den så bliver tør. Den skal nemlig være blød og “blævrende” inden i. Hæld dejen op i en form på  30 x 40 cm beklædt med bagepapir. Bag kagen ved 175 C varmluft i ca. 20 minutter. Stil kagen på køl i mindst 1 time, gerne i fryseren, så er kagen nemmere at skære ud.

Vaniljeis

Pisk fløde og vaniljekorn til en let skum. Vend den kondenserede mælk i fløden.

Skær kagebunden over på midten, så du har to bunde. Fordel vaniljeisen på den ene bund og placer forsigtigt den anden bund ovenpå. Fold bagepapiret rundt om, så “glider” kagen og isen ikke så nemt. Stil kagen på frys i min. 4 timer, men gerne til dagen efter.

Skær is-sandwich ud til ca. 10-12 stykker. Placer stykkerne på et skærebræt med bagepapir og stil i fryseren imens du smelter chokoladen.

Hæld chokoladen i et aflang glas og dyp den ene ende af hver is-sandwich i chokoladen. Læg is-sandwich på bagepapiret på skærebrættet og stil dem igen i fryseren indtil de skal serveres. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

6 kommentarer
  1. Mums – lækkert! Tror du man kan bruge bundende fra mælkesnitterne til at lave is sandwich også? Eller bliver de tørre af at blive frosset?

  2. Kan man lave is-sandwichene et par dage i forvejen? Og i så fald – skal de så opbevares på frys eller køl? De ser virkelig gode ud ?

Skriv en kommentar