Honningkagesnitter – Opskrift på honningkagesnitter med abrikos og chokoladeovertræk ala Christianfelder honningkager. Disse honningkagesnitter smager præcis som de berømte Christianfelder honningkagesnitter eller honningkager. Christiansfeld er en by i Sønderjylling, som er kendt for sine honningkager. I min familie elsker vi disse honningkager, og vi køber dem hvert år til jul (de kan bl.a. købes i Netto). Jeg har dog længe gerne ville prøve at bage dem selv, og jeg tror faktisk, at det er lykkedes mig at finde frem til den rigtige smag og konsistens.
Honningkagesnitterne her er bagt med en dej bestående af honning, rørsukker, krydderier, æg, yoghurt, hvedemel og hjortetaksalt. Dejen bliver ikke som en almindelig kagedej, men mere som en blanding mellem en brøddej og kagedej, som er luftig og chewy i konsisensen. Kagen bliver efterfølgende skåret i to bunde, som smøres med abrikosmarmalde, som samles igen, skæres ud til firkanter og dyppes i mørk chokolade. Her kan man også sagtens undlade at skære dem i firkanter, men lave en stor kage, som pyntes med chokolade. Så kan man skære kagen ud ved bordet.
Du kan med fordel bage selve honningkagen en dag i forvejen og opbevare den på køl. På den måde bliver kagen ekstra skøn, da den får lov til at trække god smag fra honningen og krydderierne. Prøv også min opskrift på honningbomber eller sirupslagkage. Rigtig god fornøjelse!
Honningkagesnitter
Ingredienser
Honningkagesnitter (24 stk.)Fremgangsmåde
Honningkagesnitter
Tænd ovnen på 160 C varmluft.
Smelt honningen og rørsukker i en stor gryde ved middelvarme. Smelt indtil sukkeret er opløst (det må ikke boble). Tag gryden af varmen og lad det afkøle.
Tilsæt herefter krydderierne. Pisk et æg i adgangen og tilsæt græsk yoghurt. Bland hvedemel og hjortetaksalt sammen og rør det i blandingen i gryden. Rør det sammen til en ensartet dej.
Beklæd en form på 24×24 cm med bagepapir og hæld dejen i formen. Bag kagen i ca. 30-35 minutter.
Lad kagen afkøle og pak den godt ind og stil den på køl (det er bedst at bage kagen dagen i forvejen, så den kan stå og trække smag fra krydderierne og honningen).
Skær kagen til i siderne, så den er helt lige. Skær herefter kagen over så du har to kagebunde. Smør den nederste bund med abrikosmarmelade og læg den anden bund ovenpå. Skær kagen, med en skarp kniv, i ca. 24 firkanter.
Smelt chokoladen. Dyp hver firkant i chokoladen, så den er helt dækket. Placer alle firkanterne på et skærebræt med bagepapir og stil dem på køl indtil chokoladen er størknet. Server honningkagesnitterne. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar