Honningkage med smørcreme - Nem honningkage opskrift
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Honningkage

Opskrift på svampet honningkage med smørcreme. Min honningkage opskrift består af honningkagedej, appelsinmarmelade, appelsinsmørcreme og ganache. Denne kage er så lækker, svampet og den dejligste krydrede smag fra julekrydderier, honning og appelsin. 

Honningkage opskrift

Da jeg serverede den for min familie, var de helt vilde med den. Derfor har jeg skyndt mig at dele min honningkage opskrift med jer. Honningkage er jo noget, som de fleste forbinder med honninghjerter. De minder også meget om hinanden, men jeg vil sige, at denne honningkage med abrikos er mere svampet. Og så er der også et godt lag smørcreme imellem. 

Min honningkage opskrift har en masse dejlige krydderier i og kærnemælk. Kærnemælken giver den perfekte svampede konsistens. Derfor vil jeg heller ikke anbefale, at du bare bruger mælk, da det vil gøre den mindre svampet. 

Honningkage med smørcreme

Når kagen er bagt skæres den igennem. Det er vigtigt, at kagen er kold, når du skærer den igennem. Den lægges sammen med appelsinmarmelade samt en lækker smørcreme med appelsin og vanilje. Ovenpå kagen kommer der en dejlig blød ganache. 

Honningkage med smørcreme skal stå på køl i et par timer, inden den kan skæres ud. Jeg skærer lige kanterne fra, så kagen får et pænere snit. Kagen kan enten skæres ud i snitter, som jeg har gjort her, eller den kan skæres ud i tynde skiver. Det kan man helt selv bestemme.

Min honningkage med smørcreme skal helst stå på køl i nogle timer. Så kan den trække smag. Den er desuden også meget nemmere at skære af, hvis den er helt kold. Det er derfor også en kage, som du godt kan lave dagen før. Så er den klar på dagen, hvor den skal nydes. 

I denne honningkage opskrift laver jeg det med en appelsinsmørcreme. Der kommer både appelsinsaft og revet appelsinskal i cremen. Hvis du ikke er så meget til appelsin, så kan du undlade de to ting. Så får du blot en god og simpel smørcreme. 

Honningkagedej

For at kunne lave denne honningkage opskrift, så skal du blandt andet lave en god klassisk honningkagedej. Sådan en dej med honning består af smør, brun farin, honning, kærnemælk, hvedemel, æg og en masse skønne krydderier. Det er alle de gode krydderier, der giver den dejlige julesmag. Det er ikke sådan en dej, du skal bruge, hvis du vil lave honninghjerter – der er processen anderledes. Jeg har også lavet en opskrift på honninghjerter, som du kan finde her på siden. 

Jeg har også lavet en anden opskrift på honningkagesnitter, der minder om denne her opskrift. Den er dog uden smørcreme, men der er stadig abrikosmarmelade imellem de to lag. De er gode som en lille hapser, hvor man ikke skal have så meget, eller hvor der er meget andet kage og sødt på bordet.

Jeg har også den dejligste opskrift på sirupslagkage, som du måske kan lide. Der er ikke honning i den dej, men der er i stedet sirup. De minder dog meget om hinanden. 

Det fine lyserøde keramik, er fra min egen limited edition kollektion i samarbejde med Kerama.dk. Keramikken kan købes her på kerama.dk. Opskriften på denne kage er inspireret af denne blog. Så har jeg selv foretaget nogle ændringer for at gøre den til min egen.

Honningkage

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning + 2 t.
I alt + 3 t.

Ingredienser

Honningkage
Appelsinsmørcreme
Ganache
Derudover

Fremgangsmåde

Honningkage

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Kom smør, honning og brun farin i en lille gryde og smelt det sammen under omrøring. Lad det afkøle en smule.

Bland imens hvedemel, natron, kanel, ingefær, kardemomme, nellike og salt sammen i en skål. Tilsæt honning-blandingen til de tørre ingredienser og pisk det let sammen. Tilsæt kærnemælk og æg og pisk til en ensartet tynd dej. Hæld dejen i en form ca. 20×30 cm beklædt med bagepapir.

Bag kagen i ca. 25-28 min. Lad kagen afkøle.

Når kagen er helt kold skæres den igennem. Lad den nederste bund blive på bagepapiret.

Appelsinsmørcreme

Pisk smør, flormelis og kornene fra vaniljestangen til det er helt lyst og luftigt. Tilsæt appelsinsaft og appelsinskal. Kom smørcremen i en sprøjtepose og klip et hul for enden.

Smør appelsinmarmelade på den nederste bund. Sprøjt smørcremen ud på appelsinmarmeladen og smør det ud, så det er godt fordelt. Læg den anden kagebund på. Kom kagen tilbage i formen (med bagepapir).

Ganache

Kom fløde og sirup i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Hak chokoladen og kom i en skål. Hæld den varme flødeblanding udover chokoladen og lad det stå lidt. Rør i midten med en dejskraber til massen samler sig og bliver blank.

Smør ganachen udover kagen og stil den på køl i min. 2-3 timer. Kagen kan sagtens stå på køl natten over.

Skær kanterne fra og skær kagen i snitter eller skiver. Server straks. Velbekomme!

 

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

12 kommentarer
  1. Jeg knuselsker honningkage, men… kan man bruge noget andet end smørcreme.. jeg er ikke super vild med smørcreme ..
    Og tak for alle dine skønne opskrifter ❤️

    1. Mange tak for din besked! Jeg kunne forestille mig, at flødeskum pisket let med mascarpone, flormelis, appelsin og vanilje også ville være super lækkert til denne kage 🙂

  2. Hej
    Jeg kan ikke lide appelsin marmelade eller revet appelsin. Jeg kan godt lide appelsinsaft, men kan jeg bruge abrikos marmelade i stedet for appelsin marmelade?
    Vh Jane

    1. Jeg har ikke selv prøvet det, men det tror jeg sagtens den kan 🙂 Ellers kan selve kagen helt sikkert godt fryses, tøes op og fyldes med smørcreme og pyntes med ganache.

    1. Den kan sagtens holde sig 3-4 dage på køl. Jeg har ikke selv prøvet at fryse den, men det tror jeg sagtens den kan 🙂 Ellers kan selve kagen helt sikkert godt fryses, tøes op og fyldes med smørcreme og pyntes med ganache.

  3. Den blev simpelthen så lækker! Jeg eksperimenterede og erstattede kærnemælken (grundet mælke intolerence) med 1 3/4 dl havremælk (tænker sagtens soja også kan bruges) + 2,5 spiseskefuld æble cider eddike. Jeg rørte det sammen som det første og så fulgte jeg ellers opskriften. Haps! ☺️

    1. Fantastisk med et godt alternativ til mælkeprodukter, som andre nu også kan få glæde af her i kommentarfeltet 🙂 Dejligt at du kunne lide opskriften!

Skriv en kommentar