Honninghjerter - Hjemmebagte honninghjerter med chokoladeovertræk
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Honninghjerter

Honninghjerter – Opskrift på hjemmebagte honninghjerter/honningkagehjerter med mørkt chokoladeovertræk. Honninghjerter er en lækker julekage, som bages med en fordej, der består af hvedemel og honning. Fordejen laves 4 uger inden, at honninghjerterne bages. Derfor er det en god ide at starte i god tid med at forberede honninghjerte-bagningen. Man kan også sagtens lave fordejen nogle dage inden, at honninghjertedejen laves, men når fordejen er lavet mange uger inden, giver den en meget bedre og dybere smag af honning til de færdigbagte honninghjerter.

Honninghjerter

Opskrift til 4-6 personer

Ingredienser

Fordej Honningkagedej
Chokoladeovertræk

Fremgangsmåde

Fordej

Lav fordejen op til 1 måned inden brug. Fordejen kan også laves et par dage i forvejen.

Honningkagedej

Riv fordejen på et rivejern eller i en foodprocessor. Kom det i en røreskål til en røremaskine.

Rør hjortetaksalt ud i æggeblommerne til der ikke er klumper i. Rør potaske ud i vandet. Det kan godt blive varmt.

Hæld blandingerne op i røreskålen med fordejen. Tilsæt krydderierne og ælt dejen på maskinen i ca. 8 min.

Hvis dejen er blevet for tør tilsættes et par skefulde vand, men hvis dejen er for blød/våd så tilsættes der mel til dejen er sammenhængende.

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Drys mel på køkkenbordet og rul dejen ud. Den skal ca. være 5 mm tyk. Udstik dejen med en hjerteudstikker (min er 10 cm i diameter). Placer hjerterne på 2 bageplader beklædt med bagepapir. De hæver, når de bliver bagt, så sørg for, at der er godt med plads mellem dem. Udstik ca. 14 hjerter.

Bag hjerterne i ca. 7-8 min. De skal være mørke, men ikke alt for mørke og så skal de være bløde, når de tages ud af ovnen.

Afkøl honninghjerterne på en bagerist. Når de er kolde, så bliver de hårde og derfor kan de ikke spises med det samme. De skal kommes i en bradepande eller lign. med et fugtigt (ikke vådt) klæde over og opbevares på køl i 2-3 dage, for at blive bløde og trække smag fra krydderierne.

Chokoladeovertræk

Smelt chokoladen over vandbad.

Overtræk kun de hjerter, du skal bruge på dagen. De kan enten dyppes i chokolade eller pensles med chokolade. Lad chokoladen størkne og server honninghjerterne. De resterende honninghjerter uden chokolade opbevares på køl med klædet over, hvor de kan holde sig i  op til 1 måned. Velbekomme!

Bedøm

Honninghjerter

Når honninghjerterne er bagt afkøles de på en bagerist. Når de er kolde, så bliver de hårde og derfor kan de ikke spises med det samme. De skal derfor kommes i en bradepande eller lign. med et fugtigt (ikke vådt) klæde over og opbevares på køl i 2-3 dage, for at blive bløde og trække smag fra krydderierne.

Inden honninghjerterne serveres, skal de overtrækkes med chokolade. Det er kun de hjerter, du skal bruge på dagen, der skal overtrækkes med chokoladen, da de hurtigt bliver tørre. De resterende honninghjerter uden chokolade opbevares på køl med klædet over, hvor de kan holde sig i  op til 1 måned. Prøv også min opskrift på honningbomber. Rigtig god fornøjelse!

 

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

 

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar