Hjemmelavet kebab – Opskrift på hjemmelavet krydret kebabkød bagt i ovnen i bagepapir. Det er super nemt at lave hjemmelavet kebabkød, som næsten smager som det rigtige kebabkød, som man kan få i pitabrød eller fladbrød. Kebabkødet laves ved at køre hakket oksekød med løg, hvidløg, græsk yoghurt og krydderier i en foodprocessor til det er helt ensartet. Massen rulles herefter helt tyndt ud imellem bagepapir, som rulles sammen og kødet bages så i ovnen. Kødet bliver nærmest “kogt”, når det bages indeni bagepapiret. Når kødet er færdigt, så trevles det i lidt mindre stykker og steges kort på en pande ved høj varme. En perfekt familievenlig aftensmad.
Hjemmelavet kebab
Det er så nemt at lave dette kebabkød selv, og man kan nemt justere lidt på krydderierne og også tilsætte andre slags krydderier. Du kan f.eks. også tilsætte tomatpure eller tørret chili. Jeg har brugt hakket oksekød, men man kan også bruge lammekød, kyllingekød eller svinekød. Jeg har serveret kebabkødet i pitabrød med creme fraiche dressing, salat, agurk, tomat, rødløg og feta. Prøv også med chiliolie eller syltede rødløg. I stedet for pitabrød, så kan der bruges fladbrød. Rigtig god fornøjelse!
Hjemmelavet kebab
Ingredienser
Fremgangsmåde
Hak løg og hvidløg i en minihakker til det er helt finthakket.
Kom løg og hvidløg i en foodprocessor sammen med kød, krydderier og yoghurt. Kør det til en ensartet masse. Del massen i 2 og rul hver del tyndt ud imellem to stykker bagepapir. Rul bagepapiret sammen med kødet indeni (se evt. videoen til opskriften).
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Læg de 2 kødruller på en bageplade med bagepapir. Bag kødet i ca. 25 min. Rul kødet ud af bagepapiret og trevl det i mindre stykker.
Varm en pande op med olivenolie og steg kødet et par minutter ved høj varme. Server kebabkødet i pitabrød med fyld. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar