Det føles næsten som om det er søndag i dag, selvom det er mandag. Det er nu ret rart med en ekstra fridag især i dette smukke solskinsvejr! Jeg har brugt dagen på at forberede mig til ugen samt ryddet lidt ud i alle påskens bagværk. Det kom der disse lækre romkugler ud af, til stor glæde hos resten af familien. Jeg håber, at I har haft en dejlig påske! Her kommer opskriften på mine romkugler:
Hjemmelavede luksus romkugler
Ingredienser
Romkugler (ca. 12-13 stk.):Fremgangsmåde
Romkugler:
Smuldr kagen i små stykker i en røreskål. Smelt chokoladen og bland det sammen med kagesmuldret. Kom kakaopulver, marmelade,fløde, rom og kokosmel i og rør det godt rundt med en ske eller dejskraber. Det kan være lidt forskelligt, hvordan massen smager, afhængig af hvilken kagerest man bruger. Så prøv dig endelig frem, det kan være der skal tilsættes mere chokolade eller marmelade osv. Form romkuglerne i en passende størrelse og sæt dem på køl, imens du smelter chokoladen. Smelt chokoladen over vandbad og dyp romkuglerne heri og tril dem herefter i den ønskede topping. Nyd romkuglerne imens de er kolde. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Hvor længe kan romkuglerne holde sig/opbevares? Skal de opbevares på køl?
De kan holde sig i en uge på køl (sikkert også længere tid) 🙂