Hjemmebagte Digestive kiks med chokolade - Opskrift på hjemmebagte Digestive kiks
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Hjemmebagte Digestive kiks med chokolade

Hjemmebagte Digestive kiks med chokolade – Opskrift på de lækreste hjemmebagte Digestive kiks med chokolade. Jeg elsker Digestive kiks og de minder mig om, da jeg var barn og spiste de lækre kiks med smør på. Hjemme hos mig kan de altid findes i køkkenskabet og alle elsker dem. Jeg bruger også Digestive kiks, når jeg bager cheesecakes. Digestive kiks er en velkendt britisk kiks, som man tit nyder sammen med en god kop te.

Kiksene er virkelig nemme at bage selv ,og her har jeg lavet dem i en luksus version med mørk chokolade på toppen. Man kan sagtens undlade chokoladedelen, men det smager virkelig lækkert med chokoladen på den sprøde kiks. Kiksene kan opbevares i en lufttæt beholder på køl i et par uger. Rigtig god fornøjelse!

Hjemmebagte Digestive kiks med chokolade

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 20 min.
Tilberedning 20 min.
I alt 40 min.

Ingredienser

Hjemmebagte Digestive kiks med chokolade (ca. 20 stk.)

Fremgangsmåde

Hjemmebagte Digestive kiks med chokolade

Kom fuldkornshvedemel, bagepulver, salt og flormelis i en skål. Smuldr smørret heri til en grynet masse. Saml dejen med mælk til en ensartet og sammenhængende dej. Dejen skal være lidt klistret og våd. Rul dejen ud imellem 2 stykker bagepapir til dejen er ca. 0,5 cm tyk. Læg dejen på køl i 10 minutter.

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Udstik dejen til cirkler af ca. 6-7 cm i diameter. Brug en udstikker eller et glas. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Prik små huller med en gaffel i hver dejcirkel. Bag kiksene i ca. 20 minutter, men hold godt øje med dem undervejs, så de ikke bliver for mørke. Lad kiksene afkøle på en rist.

Smelt chokoladen. Kom en tsk. chokolade på hver kiks og smør det godt ud. Stil kiksene på køl indtil chokoladen er størknet. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer
  1. Kære Frederikke kan man bruge et sundere alternativ til smør, f.eks. smørbar lurpak light? Eller duer det bare ikke til kiks/småkager, da konsestensen ikke er helt ligeså fast? Mange kram

    1. Kære Camilla 🙂 Det har jeg ikke prøvet at bruge, så kan desværre ikke svare på, hvordan konsistensen bliver. Men det er da helt klart forsøget værd! Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

Skriv en kommentar