Havretern med nougat – Opskrift på den nemmeste kage eller konfekt med havregryn og nougat. Havretern eller havresnitter er en super lækker og nem kage, som skæres ud i små firkanter. Kagen består af en havregrynsbund med havregryn, smør, sirup, salt, sukker, bagepulver, hvedemel og vanilje. Bunden bages og når den kommer ud af ovnen fordels tynde skiver af nougat på den varme kage. Nougaten smøres ud på kagen, når den er smeltet.
Kagen er perfekt som en anderledes form for konfekt eller som en del af et større kagebord. Havreternene kan holde sig i en bøtte med låg i op til en uge på køl, men de kan også sagtens fryses ned. Rigtig god fornøjelse!
Havretern med nougat
Ingredienser
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Smelt smørret. Tilsæt lys sirup og lad det afkøle kort.
Bland havregryn, hvedemel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen i en skål.
Tilsæt smørblandingen og rør det godt rundt.
Hæld “dejen” i en form på 20×20 cm beklædt med bagepapir. Fordel det ud til et jævnt lag.
Bag kagen nederst i ovnen i ca. 15 min.
Skær nougaten ud i tynde skiver og læg dem på den varme kage.
Smør nougaten ud og stil kagen på køl til den er kold og nougaten har sat sig.
Skær kagen ud i ca. 16 stykker.
Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Hvor meget hvedemel skal der i?☺️
15 g 🙂
Du skriver sukker, men det står ikke nævnte under ingredienser….
Den må være smuttet 🙂 Der skal 100 g sukker i.
Hej, kan kagerne fryses?
Ja, det kan den sagtens 🙂