Grønlangkål – Opskrift på hjemmelavet grønlangkål med frisk grønkål i opbagt sauce. Grønlangkål er super nemt og lækkert at lave. Grønlangkål består af en opbagt sauce med muskatnød i, hvor der tilsættes frisk blancheret og hakket grønkål. De fleste spiser grønlangkål i løbet af julen til julefrokoster eller julemiddagen. Grønlangkål kan serveres til f.eks. glaseret skinke og brunede kartofler. Det smager også skønt at servere grønlangkålen sammen med stegt medisterpølse. Grønlangkål er super lækkert til den ellers tunge julemad.
Jeg bruger frisk grønkål, men man kan også bruge frossen grønkål. Sørg for at optø grønkålen og pres væsken ud ellers gør det saucen alt for tynd. Denne måde at lave grønlangkål på er præcis samme metode, når man f.eks. laver persillesauce til stegt flæsk eller spinatsauce.
Der er mange måder at lave sådan en omgang grønlangkål på og hver familie har sikkert deres helt egen måde at lave den på. Måske du har lyst til at dele, hvordan I laver grønlangkål i jeres familie? Skriv det meget gerne nede i kommentarfeltet. Rigtig god fornøjelse!
Grønlangkål
Ingredienser
Fremgangsmåde
Fjern de grove stilke fra grønkålen, og skyl den grundigt flere gange koldt vand. Blanchér grønkålen: Fyld en stor gryde med vand, og kog det op. Tilsæt grønkålen, og kog den i 4-5 min. Hæld den kogte grønkål i en sigte, og kom straks kålen over i en skål med iskoldt vand. Hæld vandet fra, og lad kålen dryppe af i sigten. Hak grønkålen, det er nemt i en foodprocesser. Stil kålen tilside, imens du laver saucen.
Smelt smørret ved middelvarme i en gryde. Det må ikke blive brunt. Tilsæt melet, og pisk grundigt til det samler sig. Varm mælken, og tilsæt det lidt ad gangen, imens der piskes. Pisk det grundigt sammen, inden der tilsættes mere mælk. Fortsæt med resten af mælken, til der fås en blank sauce. Sørg for at saucen koges igennem under omrøring. Smag saucen til med salt, peber, friskrevet muskatnød og et nip sukker. Vend den hakkede grønkål i saucen, og varm det igennem under omrøring. Smag til igen, og server. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar