Græsk salat på fetadip – Opskrift på nem og lækker cremet fetadip serveret med frisk græsk salat på og sprøde pita chips til. Denne ret er så nem at lave og virkelig lækker. Den består af cremet fetadip med feta, græsk yoghurt og honning, som blendes til det er tykt og cremet. Fetadippen smøres ud på et fad, hvorefter den toppes med en græsk salat med agurker, tomater, rødløg, kalamata oliven, mynte, oregano og olivenolie. Retten serveres med pitabrød, som skæres i trekanter og bages med olie, salt og oregano.
Denne lækre ret/side dish kan serveres som tilbehør til middagen med f.eks. hel kylling i ovn med kartofler.
Græsk salat er en af mine personlige favoritter, da det er sådan en nem og lækker salat med lækre friske råvare. Jeg har også en anden slags græsk salat opskrift, hvor det hele vendes sammen med feta. Prøv også min opskrift på klassisk græsk tzatziki. Rigtig god fornøjelse!
Græsk salat på fetadip
Ingredienser
Græsk salatFremgangsmåde
Græsk salat
Skræl agurken og skær den på langs. Skrab kernerne ud og skær agurken i skiver. Skær tomaterne i både. Kom agurk, tomat, rødløg i både, oliven, hakket mynte, oregano og olivenolie i en skål og vend det godt rundt.
Fetadip
Blend ingredienserne til en tyk og cremet dip. Smag til med salt og peber.
Bred fetadip ud på et fad. Fordel den græske salat udover.
Sprøde pita chips
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Skær pitabrød i små trekanter, pensl med olivenolie og drys med salt og oregano. Bag i 12-15 minutter til de er gyldne og sprøde.
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar