Da jeg lige er kommet hjem fra endnu en dejlig ferie på Kreta, har jeg fået en masse inspiration til opskrifter til jer. Jeg elsker den måde, man spiser på i Gækenland, med mange små retter, som man deler. Nogle af hovedingredienserne i det græske køkken er squash, aubergine og agurk. Og disse grøntsager har hovedrollerne i de 3 lækre dip, som jeg har lavet her. De kan bruges som tilbehør til salater, kød og fisk, og er perfekt dyppelse til fladbrød/pitabrød, som en snack inden middagen til f.eks. denne skønne drink (selvom “Hugo” ikke ligefrem er græsk). Prøv opskrifterne lige her:
Græsk dip – tzatziki og to slags baba ganoush
Ingredienser
Tzatziki:Fremgangsmåde
Tzatziki:
Skyl agurkerne og skær dem over på langs. Skrab kernerne ud og riv agurkerne groft på et rivejern. Bland revet agurker med 1 stor spsk. salt i en si, lad det stå i en halv times tid (så vandet trænger ud) og pres vandet ud af agurkerne. Bland yoghurt, hvidløg, olivenolie, peber og evt. lidt sukker sammen i en skål. Da agurken allerede er saltet, skal du ikke tilsætte salt endnu. Tilsæt agurken og rør det godt sammen. Smag evt. til med lidt ekstra salt. Server tzatzikien i en skål med en oliven i midten. Velbekomme!
Baba ganoush af squash:
Tænd ovnen på 200 C. Skyl squashene og skær dem over på langs. Snit nogle streger i squashene og kom lidt olie, salt, peber, chili og basilikum på. Bag dem i ca. 35 minutter til de er helt bløde. Lad dem køle af. Skær de bagte squash ud i nogle stykker og blend dem sammen med de øvrige ingredienser i en blender til det bliver cremet. Velbekomme!
Baba ganoush af aubergine:
Tænd ovnen på 200 C. Skyl auberginerne og skær dem over på langs. Snit nogle streger i auberginerne og kom lidt olie, salt og peber på. Bag dem i ca. 40-45 minutter til de er helt bløde. Lad dem køle af. Skrab kødet ud af de bagte auberginer og blend det sammen med de øvrige ingredienser i en blender til det bliver cremet. Velbekomme!

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.
Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.
Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.
Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂
Skriv endelig en kommentar