Da jeg lige er kommet hjem fra endnu en dejlig ferie på Kreta, har jeg fået en masse inspiration til opskrifter til jer. Jeg elsker den måde, man spiser på i Gækenland, med mange små retter, som man deler. Nogle af hovedingredienserne i det græske køkken er squash, aubergine og agurk. Og disse grøntsager har hovedrollerne i de 3 lækre dip, som jeg har lavet her. De kan bruges som tilbehør til salater, kød og fisk, og er perfekt dyppelse til fladbrød/pitabrød, som en snack inden middagen til f.eks. denne skønne drink (selvom “Hugo” ikke ligefrem er græsk). Prøv opskrifterne lige her:
Græsk dip – tzatziki og to slags baba ganoush
Ingredienser
Tzatziki:Fremgangsmåde
Tzatziki:
Skyl agurkerne og skær dem over på langs. Skrab kernerne ud og riv agurkerne groft på et rivejern. Bland revet agurker med 1 stor spsk. salt i en si, lad det stå i en halv times tid (så vandet trænger ud) og pres vandet ud af agurkerne. Bland yoghurt, hvidløg, olivenolie, peber og evt. lidt sukker sammen i en skål. Da agurken allerede er saltet, skal du ikke tilsætte salt endnu. Tilsæt agurken og rør det godt sammen. Smag evt. til med lidt ekstra salt. Server tzatzikien i en skål med en oliven i midten. Velbekomme!
Baba ganoush af squash:
Tænd ovnen på 200 C. Skyl squashene og skær dem over på langs. Snit nogle streger i squashene og kom lidt olie, salt, peber, chili og basilikum på. Bag dem i ca. 35 minutter til de er helt bløde. Lad dem køle af. Skær de bagte squash ud i nogle stykker og blend dem sammen med de øvrige ingredienser i en blender til det bliver cremet. Velbekomme!
Baba ganoush af aubergine:
Tænd ovnen på 200 C. Skyl auberginerne og skær dem over på langs. Snit nogle streger i auberginerne og kom lidt olie, salt og peber på. Bag dem i ca. 40-45 minutter til de er helt bløde. Lad dem køle af. Skrab kødet ud af de bagte auberginer og blend det sammen med de øvrige ingredienser i en blender til det bliver cremet. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar