Gammeldags ymerfromage med citron og bær er en rigtig old school dessert, som man får alt for sjældent. Sådan en ymerfromage smager så skønt og det er en virkelig nem dessert at lave til mange gæster. Det tager ikke mange minutter at bikse ymerfromage sammen og den skal bare stå at sætte sig på køl i nogle timer, før den er klar til servering. Jeg har serveret fromagen med en klat letpisket flødeskum og friske blandede bær. Jeg kom i tanke om denne dessert forleden dag, da jeg havde bestilt 7 pakker smør (til kagebogsbagning), men i stedet for smør fik jeg leveret 7 L ymer. Jeg måtte derfor finde på noget at bruge alle de liter ymer til. Det blev derfor til denne ymerfromage med massere af vanilje og citronskal. Ymerfromagen kan også serveres med kirsebærsauce til. Rigtig god fornøjelse!
Ymerfromage
Ingredienser
Ymerfromage (4-6 glas)Fremgangsmåde
Ymerfromage
Udbløde husblassen i koldt vand. Rør ymer, sukker. citron og vanilje sammen i en lille skål. . Vrid husblassen for vand, så der kun hænger lidt vand ved og smelt husblassen i en lille gryde eller i mikroovnen. Bland en smule af ymer-blandingen sammen med den smeltede husblas, så massen temperer og bliver kølet af. Kom derefter det hele op i resten af ymer-blandingen. Pisk fløden til en let i en anden skål og vend det i ymer-blandingen. Fordel ymerfromagen i 4-6 fine glas og stil dem på køl i et par timer eller til dagen efter. Lige inden servering pyntes ymerfromagen med en klat flødeskum og forskellige friske bær. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar