Fransk løgsuppe med ostebrød – Opskrift på lækker og klassisk fransk løgsuppe med gratineret ostebrød. Denne suppe er så skøn og virkelig nem at lave. Fransk løgsuppe er en klassisk ret, som spises i Frankrig, og som virkelig er perfekt at nyde og varme sig på i vintermånederne, hvor det er koldt og gråt.
Jeg har tit spist løgsuppe på skiferie, med udsigt til sneklædte alpetoppe i Frankrig, Italien og Østrig. Det smager altså bare skønt med den dejlige klare suppe fyldt med god smag fra løg, hvidløg og bouillon og suppedryppende lækkert brød med et godt lag smeltet ost på. Traditionelt bruger man gruyere ost på brødet, men revet emmentaler eller mozzarella kan fint bruges.
Suppen kan enten serveres til aftensmad eller som en forret serveret i mindre skåle, så man ikke får en kæmpe portion, men en lille delikat anretning. Jeg har brugt hvidvin i suppen, som giver en dejlig syrlig smag, men hvis du ikke bruger hvidvin, så kan du tilsætte citronsaft eller hvidvinseddike. Rigtig god fornøjelse!
Fransk løgsuppe med ostebrød
Ingredienser
LøgsuppeFremgangsmåde
Løgsuppe
Steg løg og hvidløg i smørret. Steg til løgene bliver klare. Tilsæt timian og laurbærblade og lad dem stege med. Drys rørsukker udover og steg løgene i ca. 20 minutter til de nærmest karamelliserer og bliver lysebrune. Drys med mel og rør det godt rundt og tilsæt hvidvin og lad det stå at simre. Smag til med slat og peber. Tilsidst tilsættes grøntsagsbouillon og suppen simrer videre i 30 minutter.
Tænd ovnen på 225 C varmluft.
Rist brødene, så de bare lige tager farve.
Fordel suppen i skåle (der kan tåle varme) og placer et brød ovenpå og drys med ost på brødet. “Bag” suppen og brødet i ca. 15 minutter indtil osten er smeltet og blevet gylden. Server straks. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Fransk løgsuppe er en rigtig klassiker, der stammer fra Frankrig og har en sjov historie, der går helt tilbage til 1700-tallet. Den laves med karamelliserede løg, som giver en sød og lækker smag, og så hælder man en god bouillon over – ofte lavet på oksekød. Det bedste er, at den toppes med smeltet ost og serveres med brød, hvilket gør den ekstra lækker.
Oprindeligt blev løgsuppe set som en simpel ret for arbejderne, fordi løg var nemme at få fat i og billige. Men den blev hurtigt populær blandt alle, og nu er den en del af fransk madkultur.
I dag kan du finde fransk løgsuppe på mange restauranter rundt omkring i verden. Den er især skøn som forret, når det er koldt udenfor, og den sprøde ostebrød ovenpå suppe giver en lækker kontrast til den bløde suppe.
Skriv endelig en kommentar
Jeg har kun rødløg på lager, kan det mon bruges?