Flødebollekage med marengsbund - Frederikke Wærens

SE ALLE MINE OPSKRIFTER PÅ LÆKRE MADBRØD HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Flødebollekage med marengsbund

Flødebollekage med marengsbund – Opskrift på lækker kage med marengsbund med marcipan, flødeboller, creme og friske bær. Denne skønne dessert består af en sprød marengsbund, hvor der er vendt revet marcipan i. Marengsbunden pyntes med flødeboller, creme af flødeskum og creme fraiche og en masse dejlige friske bær.

Kagen kan serveres som en lækker sommerdessert med friske bær, men den kan også sagtens serveres om vinteren. Selve marengsbunden kan sagtens bages dagen inden servering. Opbevar bunden i en luftæt beholder ved stuetemperatur. Så er det nemt og hurtigt bare at piske cremen og pynte kagen lige inden servering, ellers bliver bunden hurtigt blød, hvis den samles og pyntes dagen inden servering.

Prøv også min opskrift på TUC kage med skum og bær eller denne flødebollekage. Rigtig god fornøjelse!

Flødebollekage med marengsbund

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 2 t.
I alt 2 t. 30 min.

Ingredienser

Marengsbund
Creme
Derudover

Fremgangsmåde

Marengsbund

Tænd ovnen på 130 C varmluft.

Pisk æggehviderne skummende. Tilsæt sukker lidt af gangen imens der fortsat piskes. Pisk massen til en sej og blank marengs. Vend tilsidst revet marcipan i marengsen med en dejskraber.

Beklæd en bageplade med bagepapir og smør marengsen ud i en cirkel på ca. 24 cm i diameter. Bag marengsbunden i 1 time. Sluk herefter ovnen og lad bunden afkøle i ovnen 1 time.

Creme

Pisk fløde og vaniljesukker til skum og vend sammen med creme fraiche.

Mas flødebollerne og placer dem ovenpå marengsbunden. Fordel cremen og tilsidst bærrene. Server straks. Velbekomme!

 

 

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar