Flødebollekage med marengsbund – Opskrift på lækker kage med marengsbund med marcipan, flødeboller, creme og friske bær. Denne skønne dessert består af en sprød marengsbund, hvor der er vendt revet marcipan i. Marengsbunden pyntes med flødeboller, creme af flødeskum og creme fraiche og en masse dejlige friske bær.
Kagen kan serveres som en lækker sommerdessert med friske bær, men den kan også sagtens serveres om vinteren. Selve marengsbunden kan sagtens bages dagen inden servering. Opbevar bunden i en luftæt beholder ved stuetemperatur. Så er det nemt og hurtigt bare at piske cremen og pynte kagen lige inden servering, ellers bliver bunden hurtigt blød, hvis den samles og pyntes dagen inden servering.
Prøv også min opskrift på TUC kage med skum og bær eller denne flødebollekage. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.
Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Ingredienser
Marengsbund
4 æggehvider
200 g sukker
100 g revet marcipan
Creme
3,5 dl piskefløde
1 tsk. vaniljesukker
75 g creme fraiche, gerne 18%
Derudover
12 flødeboller
250 g bær
Fremgangsmåde
Marengsbund
Tænd ovnen på 130 C varmluft.
Pisk æggehviderne skummende. Tilsæt sukker lidt af gangen imens der fortsat piskes. Pisk massen til en sej og blank marengs. Vend tilsidst revet marcipan i marengsen med en dejskraber.
Beklæd en bageplade med bagepapir og smør marengsen ud i en cirkel på ca. 24 cm i diameter. Bag marengsbunden i 1 time. Sluk herefter ovnen og lad bunden afkøle i ovnen 1 time.
Creme
Pisk fløde og vaniljesukker til skum og vend sammen med creme fraiche.
Mas flødebollerne og placer dem ovenpå marengsbunden. Fordel cremen og tilsidst bærrene. Server straks. Velbekomme!