Flødebollekage med marengsbund – Opskrift på lækker kage med marengsbund med marcipan, flødeboller, creme og friske bær. Denne skønne dessert består af en sprød marengsbund, hvor der er vendt revet marcipan i. Marengsbunden pyntes med flødeboller, creme af flødeskum og creme fraiche og en masse dejlige friske bær.
Kagen kan serveres som en lækker sommerdessert med friske bær, men den kan også sagtens serveres om vinteren. Selve marengsbunden kan sagtens bages dagen inden servering. Opbevar bunden i en luftæt beholder ved stuetemperatur. Så er det nemt og hurtigt bare at piske cremen og pynte kagen lige inden servering, ellers bliver bunden hurtigt blød, hvis den samles og pyntes dagen inden servering.
Prøv også min opskrift på TUC kage med skum og bær eller denne flødebollekage. Rigtig god fornøjelse!
Flødebollekage med marengsbund
Ingredienser
MarengsbundFremgangsmåde
Marengsbund
Tænd ovnen på 130 C varmluft.
Pisk æggehviderne skummende. Tilsæt sukker lidt af gangen imens der fortsat piskes. Pisk massen til en sej og blank marengs. Vend tilsidst revet marcipan i marengsen med en dejskraber.
Beklæd en bageplade med bagepapir og smør marengsen ud i en cirkel på ca. 24 cm i diameter. Bag marengsbunden i 1 time. Sluk herefter ovnen og lad bunden afkøle i ovnen 1 time.
Creme
Pisk fløde og vaniljesukker til skum og vend sammen med creme fraiche.
Mas flødebollerne og placer dem ovenpå marengsbunden. Fordel cremen og tilsidst bærrene. Server straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar