Fladbrød med hytteost og spinat – Opskrift på nemt glutenfri og proteinrigt fladbrød med hytteost, spinat og oregano. Dette fladbrød med hytteost består kun af 5 ingredienser: Hytteost, æg, spinat, oregano og salt. Alle ingredienserne blendes til en tynd og klumpfri dej, som hældes på en bageplade med bagepapir og smøres ud. Når fladbrødet er bagt kan det skæres i firkanter, som kan bruges som almindeligt brød, f.eks. som en sandwich med fyld. Brødet kan også bruges til en panini. Dog er brødet jo ikke som alm. sandwichbrød, det minder mere som en omelet. Det er også perfekt til at lave til en wrap med fyld. I var vilde med min opskrift på det helt neutrale hytteostfladbrød kun med 3 ingredienser, så jeg tænkte at denne opskrift med spinat var oplagt.
Her har jeg lavet hytteostbrødet som wraps med fyld af krydret ovnbagt kylling, fetadip, spinat og tomater.
Jeg bruger hytteost med 4% fedt i, men man kan også sagtens bruge den med 1,5 % fedt. Prøv også min opskrift på broccoli fladbrød. Rigtig god fornøjelse!
Fladbrød med hytteost og spinat
Ingredienser
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Blend hytteost, æg, spinat, salt og oregano til en tynd dej uden klumper. Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir. Bred det ud, så det ligger i et jævnt lag. Bag i ca. 30 min. til brødet er gyldent og “tørt”.
Lad det afkøle og fjern forsigtigt bagepapiret. Skær det ud til 6 firkanter eller skær det ud til 3 lange stykker, som jeg har gjort. Brødet kan godt afgive lidt fugt, men hvis det placeres på en bagerist, så bliver det hurtigt tørt igen. Fyld brødet med dit favorit fyld. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar