Filodejstærte med spinat og feta – Opskrift på en lækker madtærte med filodej, spinat og feta. Denne tærte er super nem at lave og smager så dejligt. Tærten består af filodej som presses sammen og kommes i et fad, hvor der fordeles spinat, løg og hvidløg i rillerne, ægge-blanding og feta. Jeg pynter tærten med frisk timian. Det er en super nem tærte og den er perfekt at servere i hverdagene. Tærten er vegetarisk, men den kan sagtens serveres med f.eks. kyllingefrikadeller eller en salat f.eks. denne med spinat, burrata og syltede rødløg.
Filodejstærten kan både spises varm og kold. Prøv også min opskrift på indbagt feta i filodej eller små filodejstærter med spinat og bacon. Rigtig god fornøjelse!
Filodejstærte med spinat og feta
Ingredienser
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Svits løg og hvidløg i olie i en gryde. Tilsæt spinaten og steg den med til den falder sammen. Tilsæt salt og peber. Tag gryden af varmen.
Tag hvert stykke filodej og pres det lidt sammen. Placer dem i et fad med bagepapir, så de fylder hele bunden (se videoen). Hæld smeltet smør udover. Fordel spinaten-blandingen i rillerne.
Pisk æg, mælk, creme fraiche, salt og peber sammen. Hæld det udover. Fordel feta over og pynt med frisk timian. Bag i 30-35 min. Lad tærten afkøle let inden den serveres. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar