Fastelavnsboller med vaniljecreme – Opskrift på de lækreste fastelavnsboller med remonce med vaniljecreme, vaniljeskum og ganache. Disse fastelavnsboller er inspireret af de populære fastelavnsboller, som man kan købe i stort set alle københavnske bagerier. Fastelavnsbollerne består af en brioche-agtig dej fyldt med kardemomme og smør. Dejen fyldes med en remonce med marcipan og vaniljecreme, og rulles til stramme boller. Bollerne hæver og bages, hvorefter de fyldes med den lækreste vaniljeskum, som er resten af kagecremen, som piskes med piskefløde til den er helt luftig og fast. Tilsidst dyppes bollerne i ganache, som er prikken over i’et.
Jeg har efterhånden delt mange opskrifter på forskellige slags fastelavnsboller og jeg får stadig ideer til nye slags. Disse fastelavnsboller minder lidt om den gammeldags fastelavnsbolle, dog i en lidt mere luksus-udgave.
Fastelavnsbollerne kan spises med det samme, men de kan også godt laves dagen inden og opbevares et køligt sted, hvis de ikke skal serveres samme dag. Hvis du vil give fastelavnsbollerne et ekstra touch, så kan der drysses lidt havsalt på ganachen eller ristede nødder. Rigtig god fornøjelse!
Fastelavnsboller med vaniljecreme
Ingredienser
VaniljecremeFremgangsmåde
Vaniljecreme
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret. Kom mælk, vaniljesukker, halvdelen af sukkeret og den tomme vaniljestang i en gryde og kog det op. Det skal op og koge og lige så snart det koger, så tages gryden af varmen. Lad mælken stå i 5 min.
Rør imens æggeblommer, resten af sukkeret og maizena sammen. Hæld lidt af den lune mælk i æggeblandingen og hæld det hele op i gryden til resten af mælken. Kog cremen op til en tyk creme. Rør den godt igennem, så den bliver glat. Rør smørret i og lad cremen afkøle.
Dej
Opløs gæren i mælken i en røreskål. Tilsæt sukker, kardemomme og æg. Tilsæt mel og ælt dejen med dejkrogen i ca. 5 min. Tilsæt salt. Herefter tilsættes smørret lidt ad gangen i tern. Ælt dejen i ca. 10 min., afhængig af hvor kraftig din røremaskine er, til dejen er blank og smidig og slipper skålen. Lad dejen hæve i skålen i 40 min. under et fugtigt viskestykke.
Remonce med vaniljecreme
Rør ingredienserne sammen med en gaffel. Kom remoncen op i en sprøjtepose og klip et hul i enden.
Fastelavnsboller
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Del dejen i 15 stykker af 72 g. Flad hvert dejstykke let ud og sprøjt remonce i midten. Saml dejen rundt om og tril til en stram bolle. Placer bollerne på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Der skal være godt med plads imellem, så de ikke hæver sammen. Lad bollerne efterhæve i 30 min. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i ca. 10-12 min.
Lad bollerne afkøle på en bagerist.
Vaniljeskum
Pisk den resterende vaniljecreme, så den er helt glat. Tilsæt piskefløde lidt ad gangen, imens der piskes. Pisk til en fast og luftig vaniljeskum. Kom vaniljeskum i en sprøjtepose med en tynd rund tyl.
Når bollerne er afkølet laves der et lille hul i bunden med en skarp kniv. Fyld bollerne med vaniljeskummet og lad dem stå med bunden opad, så cremen bliver i bollerne, imens du laver ganache.
Ganache
Kom piskefløden i en lille gryde og lad den koge op til lige under kogepunktet. Kom chokolade i en skål og hæld den varme fløde på. Lad det stå lidt og rør derefter i midten af skålen med en dejskraber til ganachen samler sig og bliver blank. Dyp bollerne i ganachen, så toppen er helt dækket. Placer fastelavnsbollerne på et fad og server. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Skal der ikke creme i bollerne, inden de bliver bagt? Skal der kun remonce i, som der står i opskriften?
Det er remonce med vaniljecreme, hvor man blander vaniljecremen i remoncen 🙂
Enig i spørgsmålet Der mangler nogle detaljer hvad alt den vanilje creme skal bruges til
Remonce med vanilje creme
Nå men prøver
Der laves en stor portion vaniljecreme, hvor 150 g af den portion blandes sammen med remoncen og bages inden i bollerne. Herefter piskes den resterende vaniljecreme med piskefløde og sprøjtes ind i den færdigbagte fastelavnsboller. Jeg håber, at det giver mening 🙂
Jojo. Den er fanget
Kan de opbevares på køkkenbordet eller skal de i køleskabet, når der nu er fløde i cremen?
Kan man lave remoncen uden marcipan? Min kæreste er allergisk overfor nødder.
Ja, det kan man sagtens 🙂