English Muffins – Opskrift på hjemmebagte luftige, sprøde og lækre English Muffins. English Muffins er en meget populær spise i England, og det er nærmest et must på morgenbordet. English Muffins spises typisk, overskåret og ristet, med æg, bacon og “sausage”. De kan også spises med smør eller syltetøj. English Muffins er luftige høje boller, som bages på en pande og ikke i ovnen. Traditionelt deles English Muffins med en gaffel, så man sikrer, at der er ujævnheder i bollen, som er særligt lækkert, når den ristes.
Jeg har lavet dejen med tørgær, fordi jeg synes, at det giver en let og luftig dej. Frisk gær kan også sagtens bruges, så skal der blot bruges 50 g, som røres ud i mælken og vandet sammen med sukkeret. Tilsæt ca. 15 g gær, hvis du vil koldthæve dejen, så der kan serveres friskbagte English Muffins til morgenmaden. English Muffins er perfekte til Eggs Benedict. Rigtig god fornøjelse!
English Muffins
Ingredienser
English MuffinsFremgangsmåde
English Muffins
Kom lunt mælk, lunt vand og sukker i en skål. Tilsæt tørgær og rør det ud i væsken. Lad det stå i 15 min. til tørgæren bobler.
Tilsæt hvedemel og salt i en skål til en røremaskine. Rør det sammen med K’et og tilsæt æg og smør, imens der æltes. Tilsæt tilsidst væsken med tørgær og ælt dejen ved høj hastighed til dejen slipper skålen og er sej, blank og elastisk. Dæk skålen til med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 1 time.
Drys mel på bordet og hæld dejen ud på melet. Rul dejen ud og udstik ca. 16 stk. i alt med en rund udstikker på 8 cm i diameter. Dejen er klistret, så sørg for at der er rigeligt med mel på under dejen og ovenpå dejen. Beklæd en bageplade med bagepapir og drys et tyndt lag mel på bagepapiret. Placer English Muffins på bagepapiret og dæk dem med husholdningsfilm og lad dem efterhæve i 30 min.
Varm en pande op og drys med lidt majsmel på panden. Bag ca. 4 stk. Muffins ad gangen. Læg låg på og bag først Muffins i 3-4 min. ved middelvarme med låg. Tag låget af og vend Muffins og bag dem videre i yderligere 3-4 min. uden låg. Måske skal de have kortere eller længere tid, så hold godt øje med, at de ikke bliver brændte.
Lad dem afkøle på en bagerist. Skær dem igennem og rist dem eller spis dem som de er. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar