Creme Brulee med chokolade - Opskrift på creme brulee med mælkechokolade

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL NYTÅRSAFTEN LIGE HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Creme Brulee med chokolade

Creme Brulee med chokolade – den lækreste, blødeste og bedste creme brulee med mælkechokolade. Denne creme brulee er lavet ud fra min opskrift på klassisk creme brulee, hvor jeg her har tilføjet mælkechokolade, bare lige for at gøre det ekstra lækkert! Creme bruleen kan også laves med mørk chokolade, tilsæt da 100 g rørsukker i stedet for 90 g, som der står i opskriften. Creme brulee bliver lavet i ramekiner, og jeg har brugt disse ramekiner (*reklamelink). Bagetiden afhænger lidt af størrelsen på de ramekiner, man bruger, for hvis ramekinerne er bredde men lave, så skal creme bruleen måske ikke bage lige så længe, som jeg har skrevet i opskriften. Creme brulee kan serveres blot som den er eller med friske bær, mynte/citronmelisse eller en kugle vaniljeis. Rigtig god fornøjelse!

Creme Brulee med chokolade

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 45 min.
I alt + 1 dag

Ingredienser

Creme Brulee med chokolade

Fremgangsmåde

Creme Brulee med chokolade

Tænd ovnen på 150 C varmluft.

Pisk æg og æggeblommer med sukker til en tyk og luftig æggesnaps.

Varm imens sødmælk, piskefløde og vanilje op i en gryde til det lige akkurat begynder at koge. Tag gryden af varmen og smelt chokoladen i den varme blanding. Hæld den varme blanding op i æggesnapsen og pisk det godt sammen. Sørg for at få fjernet skummet der lægger sig på toppen.

Fordel massen i 6-8 ramekiner i et ildfast fad. Hæld vand i fadet, så det dækker siderne af ramekinerne. Bag creme bruleen i ca. 30-40 minutter. De skal stadig være bløde i midten, når du tager dem ud. Ovne er forskellige, så hold godt øje med at de ikke får for meget, for så bliver creme bruleen tør.

Stil ramekinerne med creme brulee på køl i mindst 3 timer, men gerne natten over.

Ved servering drysses et fint lag sukker på hver creme brulee. Brænd sukkeret med en  gasbrænder (kan købes her, *reklamelink) til sukkeret får farve og karamelliserer. Pynt evt. med friske bær og lidt mynte eller citronmelisse og server straks. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar