Creme Brulee med chokolade – den lækreste, blødeste og bedste creme brulee med mælkechokolade. Denne creme brulee er lavet ud fra min opskrift på klassisk creme brulee, hvor jeg her har tilføjet mælkechokolade, bare lige for at gøre det ekstra lækkert! Creme bruleen kan også laves med mørk chokolade, tilsæt da 100 g rørsukker i stedet for 90 g, som der står i opskriften. Creme brulee bliver lavet i ramekiner, og jeg har brugt disse ramekiner (*reklamelink). Bagetiden afhænger lidt af størrelsen på de ramekiner, man bruger, for hvis ramekinerne er bredde men lave, så skal creme bruleen måske ikke bage lige så længe, som jeg har skrevet i opskriften. Creme brulee kan serveres blot som den er eller med friske bær, mynte/citronmelisse eller en kugle vaniljeis. Rigtig god fornøjelse!
Creme Brulee med chokolade
Ingredienser
Creme Brulee med chokoladeFremgangsmåde
Creme Brulee med chokolade
Tænd ovnen på 150 C varmluft.
Pisk æg og æggeblommer med sukker til en tyk og luftig æggesnaps.
Varm imens sødmælk, piskefløde og vanilje op i en gryde til det lige akkurat begynder at koge. Tag gryden af varmen og smelt chokoladen i den varme blanding. Hæld den varme blanding op i æggesnapsen og pisk det godt sammen. Sørg for at få fjernet skummet der lægger sig på toppen.
Fordel massen i 6-8 ramekiner i et ildfast fad. Hæld vand i fadet, så det dækker siderne af ramekinerne. Bag creme bruleen i ca. 30-40 minutter. De skal stadig være bløde i midten, når du tager dem ud. Ovne er forskellige, så hold godt øje med at de ikke får for meget, for så bliver creme bruleen tør.
Stil ramekinerne med creme brulee på køl i mindst 3 timer, men gerne natten over.
Ved servering drysses et fint lag sukker på hver creme brulee. Brænd sukkeret med en gasbrænder (kan købes her, *reklamelink) til sukkeret får farve og karamelliserer. Pynt evt. med friske bær og lidt mynte eller citronmelisse og server straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar