Cookie kladdkaka

Cookie kladdkaka! I har nok efterhånden bemærket, at jeg elsker den svenske kladdkaka. Jeg har i hvert fald delt mange opskrifter med den klæg og bløde kage. I dagens opskrift har jeg krydset en chocolate chip cookie med en kladdkaka og det er der kommet den lækreste og nemmeste kage ud af. Da en kladdkaka skal være blævrende i midten når den kommer ud af ovnen, skal den helst stå på køl ca. 6 timer eller gerne natten over. Derfor kan du med fordel bage kagen dagen i forvejen. Du kan også sætte kagen i fryseren i et par timer, hvis du gerne vil sætte tænderne i kagen så hurtigt som muligt. God fornøjelse!

Cookie kladdkaka
Ingredienser

Cookie kladdkaka (ca. 8-10 stykker):

160 g smeltet smør

4 æg

250 g sukker

140 g brun farin

1 tsk. vaniljesukker

175 g mel

2 dl mørk chokolade, drops eller hakket

Fremgangsmåde

Cookie kladdkaka:

Smelt smørret. Rør æg, sukker og brun farin sammen med en dejskraber. Tilsæt vaniljesukker, mel og rør det sammen. Tilsæt  smørret og til sidst chokoladen. Du må endelig ikke piske dejen, da den så bliver tør. Den skal nemlig være blød og “blævrende” inden i. Hæld dejen op i en springform på 23 cm beklædt med bagepapir i bunden. Bag kagen ved 175 C i ca. 40 minutter. Stil kagen på køl i ca. 6 timer eller gerne natten over. Server kagen med flødeskum eller is og en masse friske bær. Velbekomme!

4 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.