Opskrifter Livsstil

Cookie kladdkaka

Cookie kladdkaka! I har nok efterhånden bemærket, at jeg elsker den svenske kladdkaka. Jeg har i hvert fald delt mange opskrifter med den klæg og bløde kage. I dagens opskrift har jeg krydset en chocolate chip cookie med en kladdkaka og det er der kommet den lækreste og nemmeste kage ud af. Da en kladdkaka skal være blævrende i midten når den kommer ud af ovnen, skal den helst stå på køl ca. 6 timer eller gerne natten over. Derfor kan du med fordel bage kagen dagen i forvejen. Du kan også sætte kagen i fryseren i et par timer, hvis du gerne vil sætte tænderne i kagen så hurtigt som muligt. God fornøjelse!

Cookie kladdkaka

Dessert til 8-10 personer
Forberedelse 10 min. / Tilberedning 40 min. / I alt 50 min.
Ingredienser

Cookie kladdkaka (ca. 8-10 stykker):

160 g smeltet smør

4 æg

250 g sukker

140 g brun farin

1 tsk. vaniljesukker

175 g mel

2 dl mørk chokolade, drops eller hakket

Fremgangsmåde

Cookie kladdkaka:

Smelt smørret. Rør æg, sukker og brun farin sammen med en dejskraber. Tilsæt vaniljesukker, mel og rør det sammen. Tilsæt  smørret og til sidst chokoladen. Du må endelig ikke piske dejen, da den så bliver tør. Den skal nemlig være blød og “blævrende” inden i. Hæld dejen op i en springform på 23 cm beklædt med bagepapir i bunden. Bag kagen ved 175 C i ca. 40 minutter. Stil kagen på køl i ca. 6 timer eller gerne natten over. Server kagen med flødeskum eller is og en masse friske bær. Velbekomme!

Bedøm denne ret

10 Comments
  1. Syntes slet ikke kagen var blævrende da jeg tog den ud men faktisk ret fast i overfladen? Den fik 40 min. præcist på varmluft..

    1. Hej Maria
      Alle ovne er forskellige, så det kan være svært at sige præcist hvor meget kagen skal have. I min ovn passede det med 40 minutter, så derfor kan det være en fordel at stikke i kagen med en kødnål undervejs. Jeg håber, at den trods alt smagte godt alligevel 🙂 Kh Frederikke

  2. Hej,
    Varmer du den op igen inden servering? Synes den er lidt sjov når den har stået i køleskabet over natten 🙂

    1. Jeg varmer den ikke op igen, men når den har stået på køl, har den godt af at blive taget ud lidt før den skal spises. Sådan så den ikke er iskold 🙂 Jeg håber, at det lykkedes. Kh Frederikke 🙂

  3. Wow wow wow! Har bagt denne i dag og den er da bare for VILDT lækker! Hele familien er totalt solgt 😍
    Tak for den lækreste opskrift! Glæder mig til at prøve endnu flere af dine fristende kreationer ❤

    1. Wauw! Tusind tak for din meget søde besked – den blev jeg glad for 🙂 Rigtig god aften til dig! Kh Frederikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.