Citrontærte i glas – Opskrift på citrontærte eller citrontrifli i glas med Bastogne crunch, citroncreme, lemoncurd og hindbærmarengs. Denne dessert er en slags dekonstrueret citrontærte med de forskellige elementer fra tærten, dog lavet med et lille twist. Desserten består af Bastogne crunch, som er knuste Bastogne kiks vendt med smeltet smør, som bages i ovnen til de bliver gyldne og sprøde. Ovenpå kommes der en lækker og luftig citroncreme med bl.a. kondenseret mælk og mascarpone. Det hele toppes med et lag hjemmelavet lemoncurd og hindbærmarengs, som brændes.
Hindbærmarengsen er en helt almindelig marengs, men der tilsættes hindbærpulver til marengsen, så den får en flot farve og let syrlig smag. Man kan også sagtens undlade at komme hindbærpulveret i. Bastogne crunchen kan sgatens laves dagen inden og opbevares i en kagedåse ved stuetemperatur. Lemoncurden kan også sagtens laves dagen inden og opbevares på køl indtil brug. Dog kan citroncremen og marengsen først laves inden servering ellers mister det nemt luften.
Prøv også min opskrift på citron panna cotta med lemoncurd og marengs. Desserten er perfekt at servere til påske eller nytårsaften. Rigtig god fornøjelse!
Citrontærte i glas
Ingredienser
LemoncurdFremgangsmåde
Lemoncurd
Kom citronsaft plus skal i en gryde med sukker og æg. Kog det op under piskning til det tykner. Tag straks gryden af varmen og rør smørret i. Hæld lemoncurd igennem en si og lad lemoncurd afkøle.
Bastogne crunch
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Knus Bastogne kiks og vend dem sammen med smeltet smør. Bred det ud på en bageplade med bagepapir og bag i ca. 5-6 min. Lad Bastogne crunch afkøle.
Citroncreme
Rør kondenseret mælk sammen med citronsaft, citronskal og vanilje. Tilsæt mascarpone og piskefløde. Pisk forsigtigt til det bliver til en luftig skum. Kom citroncremen i en sprøjtepose.
Hindbærmarengs
Kom æggehvider, sukker og citronsaft i en skål der kan tåle varme. Placer skålen på en gryde med vand og lad vandet koge forsigtigt. Pisk imens æggehviderne skummende med et piskeris til sukkeret er opløst.
Hæld det herefter i en røreskål til en køkkenmaskine og pisk marengsen i ca. 8 min, til den er afkølet. Tilsæt hindbærpulver og pisk til en sej og blank marengs.
Fordel Bastogne crunch i 6-8 dessertglas og sprøjt citroncremen på. Kom lemoncurd på og slut af med en skefuld hindbærmarengs. Brænd marengsen og server desserten. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar