Citronmarmelade - Hjemmelavet aromatisk marmelade med citron

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL SOMMERENS FESTER HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Citronmarmelade

Citronmarmelade – Opskrift på lækker hjemmelavet sød og syrlig citronmarmelade med vanilje. Denne marmelade med citron har en dejlig aromatisk smag af citron samt en klistret og dejlig konsistens. Hjemmelavet citronmarmelade laves ved at skylle citroner grundigt, hvorefter de skæres i tynde skiver som skæres i kvarte. De kvarte citronskiver skal koges i vand, for at få kogt bitterstofferne fra skallen ud. Herefter koges citronskiverne i nyt vand med sukker og vanilje. Marmeladen skal cirka koge en times tid, for at blive tyk og klistret, og for at give citronerne en nærmest sej og vingummiagtig konsistens. Herefter er citronmarmeladen klar til at hældes på skoldede glas og opbevares på køl.

Jeg har tilsat vanilje til marmeladen, men det kan man sagtens undlade eller tilsætte f.eks. frisk finthakket ingefær. Det smager også skønt med f.eks. sort peber eller smuttede hakkede mandler. Citronmarmeladen er perfekt på en bolle eller brød med smør eller til scones. Det er også skønt at servere den aromatiske marmelade på et ostebord. Marmeladen kan sagtens holde sig nogle måneder på køl, men når den åbnes, så kan den holde sig i et par uger.

Prøv også min opskrift på dejlig hjemmelavet appelsinmarmelade, som er perfekt som fyld i en honningkage. Rigtig god fornøjelse!

Citronmarmelade

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 1 t.
I alt 1 t. 30 min.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Skyl citronerne grundigt. Skær citronerne i tynde skiver og skær hver skive i 4 stykker. Fjern kernerne. Kom de kvarte citronskiver i en gryde og dæk citronerne med vand. Kog det op og lad det koge i 10 min. Hæld herefter vandet fra.

Skær vaniljestangen igennem, skrab kornene ud og mas dem samme med lidt af sukkeret. Tilsæt vaniljesukker, resten af sukkeret, den tomme vaniljestang og vandet op i gryden med citronerne.

Kog marmeladen ved middelvarme i ca. 1 time eller indtil den er tyk og klistret. Rør i gryden undervejs.

Hæld marmeladen i 2-3 skoldede glas med låg. Luk lågene med det samme og lad marmeladen afkøle ved stuetemperatur. Sæt herefter marmeladen på køl. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar