Citronfromage opskrift - Opskrift på den friske klassiker
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Citronfromage

Citronfromage som mormor laver den. Syrlig, let og luftig. En rigtig klassiker fra mormors køkken. Det her er den bedste citronfromage opskrift, og den er tilmed nem at lave. Jeg har her pyntet citronfromagen med letpisket flødeskum og friskrevet citronskal, men kan også bare serveres, som den er.

Citronfromage opskrift

Citronfromage er i virkeligheden en god frisk klassiker. Det er som sagt en opskrift, der stammer fra min mormor, og hun har brugt sin citronfromage opskrift i mange år. Den er helt klassisk, og så smager den lige som den skal. Du skal kun bruge husblas, æg, fløde, citroner og sukker for at lave den. 

Når den piskede flødeskum og æggemassen skal vendes sammen, er det vigtigt, at du er forsigtig. Hvis du bare pisker det hårdt sammen, så mister fromagen sin luft. Du vil derfor få en kompakt fromage, hvis du ikke passer på. Vend det i stedet forsigtigt sammen. Jeg plejer at gøre det med en dejskraber, hvor jeg prøver at “folde” det sammen. 

Citronfromage med hele æg

I min citronfromage opskrift bruger jeg hele æg, og det gør den dejlig nem at lave. Du skal ikke bakse med at dele æg op i hvider og blommer. De hele æg bliver pisket godt sammen med sukkeret, indtil det bliver lyst og luftigt.

Den del af opskriften er meget vigtigt, da det er her, at du er med til at sikre den helt rette konsistens. En citronfromage skal nemlig være let og lækker, og det bliver den ikke, hvis æggene ikke piskes luftige nok.

For mig er citronfromage med hele æg sådan at den friske klassiker altid bliver lavet. Du kan dog helt klart finde andre opskrifter, hvor der ikke er hele æg i.

Citronfromage i glas

Tip til anretning: Jeg har anrettet fromagen i små fine glas med tilhørende låg, så de er nemme at transportere, hvis det er dig der skal medbringe desserten til nytår. I stedet for at servere citronfromagen i små portionsglas, kan den også serveres i en skål.

Jeg laver faktisk rigtig mange desserter i glas, da jeg synes, at det er en flot måde at servere på. Derudover synes jeg også, at det er nemmere, da man så bare laver de antal glas, som man bliver af gæster. Det er så nemt lige at tage sine citronfromage i glas frem fra køleskabet, når det er tid til dessert.

Det kan også blive en mere rodet anretning, hvis man serverer sin citronfromage i skål. Det kommer nok også meget an på anledningen, man serverer sin fromage til. Er det mere afslappet, så kan du også fint servere det i en stor skål. Så kan hver enkelt selv dosere, hvor meget eller hvor lidt, de vil have. 

Prøv mine andre opskrifter med citron
Kan du heller få nok af de syrlige desserter med citron? Prøv også den populære citronkage med birkes og frosting, citrontærte med marengs eller den lækre, svampede citronmåne.

Kan citronfromage laves dagen før?
Citronfromagen kan sagtens laves dagen før, den skal serveres. Står den på køl, skal den nok holde sig lækker og luftig. Det er næsten nemmere at lave den dagen før, da den skal køle ned og sætte sig. Så er du helt sikker på, at den når at sætte sig, fremfor hvis du laver den et par timer forinden. 

Citronfromage

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 20 min.
Tilberedning + 4 t.
I alt + 4 t.

Ingredienser

Citronfromage (til 8-10 portioner)
Pynt

Fremgangsmåde

Citronfromage

Læg husblas i blød i koldt vand.

Pisk æg og sukker meget lyst og luftigt – det tager ca. 5-10 minutter. Tilsæt citronskal. Lun citronsaften op i en lille gryde og vrid husblassen for vand og smelt husblassen i den lune citronsaft. Når citronsaften er lillefingervarm, røres der et par skefulde af æggemassen i, og derefter vendes dette forsigtigt i den luftige æggemasse. Pisk herefter fløden til en let skum og vend den i æggemassen. Fordel citronfromagen i portionsglas (eller i en skål) og stil dem på køl i mindst 4 timer, men gerne til dagen efter. Lige inden servering pyntes citronfromagen med 1 spsk flødeskum og lidt revet citronskal. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar